MónTerrassa
Alumnes de Terrassa, enviats a Barberà a fer-se el test d’antígens
  • CA

Queixes de les famílies de l’escola Francesc Aldea de Terrassa per l’obligació d’anar fins a Barberà del Vallès per fer el test d’antígens als infants. Aquest dimarts, 11 de gener, des del centre escolar ubicat al barri de Can Parellada es va comunicar als pares i tutors dels alumnes de P4 que un dels nens de la classe havia donat positiu. Fruit d’això, es va activar el nou protocol Covid. Tot i que el grup no es veu confinat, perquè des d’aquest mes de gener només se suspèn la presencialitat a partir de cinc positius, sí que es recomana a les famílies que es facin test d’antígens als infants que hi han mantingut un contacte estret.

“Em podeu explicar, com sent Terrassa la 3a ciutat de Catalunya amb més població, ens envien a Barberà del Vallès a fer la prova d’antígens dels nostres fills?”, es queixa Ferran Pastor, pare d’un dels alumnes de P4 afectats. El progenitor no entén perquè el Francesc Aldea se li ha assignat un CAP de referència que es troba en un altre municipi, un municipi a gairebé 20 km del centre. “Tenim famílies que no es poden desplaçar (ni volen) fins a Barberà. O que tenen dos fills i no tenen l’habilitat de poder estar a dos llocs a la vegada”, subratlla Pastor, que subratlla que a més del problema d’anar fins a Barberà s’hi ha afegit que se’ls ha donat hora per fer-se els test d’antígens aquest dijous entre les 8.30 i les 9.30 del matí, horari impossible de compaginar si després s’han de tornar els nens a l’escola o si se n’ha de portar un altre abans.

Les famílies de P4 han fet sentir el seu malestar al departament d’Educació i a l’Ajuntament de Terrassa. Però també al Consorci Sanitari de Terrassa, al qual li reclamen que si “tant saturats esteu, ens doneu els test i els fem nosaltres a casa o a la porta del col·legi“, i ho diu amb coneixement de causa perquè aquesta mateixa classe ja ha passat per 4 confinaments, i per tant, han estat sotmesos a 4 PCR, les quals es van realitzar a la mateixa porta de l’escola. Fonts del Consorci Sanitari de Terrassa recorden que no són referència de l’escola i que aquesta depèn de l’Institut Català de la Salut i del Cap Can Parellada, per la seva ubicació territorial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa