MónTerrassa
Algú del Consell del Consorci Sanitari es va vacunar quan no li tocava? Sense resposta
  • CA

Els grups municipals de Cs i el PSC a l’Ajuntament de Terrassa han reclamat aquest divendres en una Junta de Portaveus extraordinària que s’aclareixi si algun membre del Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) es va vacunar “saltant-se la cua” el passat mes de gener. “No volem noms, només un sí o un no”, ha assenyalat el regidor del PSC, Marc Armengol. Davant l’absència de l’alcalde Jordi Ballart, la segona tinenta d’alcalde, Núria Marín, ha apuntat que tot i reclamar-la, no han aconseguit la informació. El que sí que ha confirmat és que ni l’alcalde ni els altres dos representants del l’executiu presents al consell del CST s’han vacunat.

Els dos grups han assegurat que arribaran fins el final per esclarir la qüestió. A l’inici del procés de vacunació, el CST va aprofitar 300 dosis sobrants del vaccí a punt de caducar per vacunar persones grans amb patologies cròniques, quan el criteri era vacunar residents i personal sanitari. En el transcurs de la Junta de Portaveus, s’ha explicat que, després de consultar-ho amb el CatSalut, es va prendre aquesta decisió d'”urgència” per no llançar les dosis que ja estaven descongelades i no es podien retornar.

Tant el PSC com Cs han volgut deixar clar que “no posen en dubte” el criteri que es va fer servir per aprofitar les vacunes ni la “professionalitat” dels treballadors del CST. El que volen esclarir, han insistit en diverses ocasions, és si algun membre del Consell de Govern es va aprofitar de la seva posició per vacunar-se quan no li tocava.

Els regidors Javi González (Cs) i Marc Armengol (PSC) han recordat que algunes informacions periodístiques no desmentides oficialment apuntaven que una de les persones que s’havien vacunat era Eusebi Cima, expresident de la CECOT i expresident del CST, i que volen aclarir si algú actualment a l’ens també ho va fer. “Portem tres mesos amb aquest tema i no tinguin cap dubte que arribarem fins el final”, ha afegit Armengol.

També han lamentat que no hagi assistit a la junta l’alcalde Jordi Ballart, ni, tot i no estar obligat, l’actual president del Consell de Govern del CST, Jordi Labòria. “Si no té res a amagar podria haver vingut”, han apuntat.

Des del govern municipal, la segona tinenta d’alcalde, Núria Marín, ha assegurat que han actuat amb transparència en tot moment i que si no han facilitat aquesta informació és perquè no la tenen. Aquí, ha recordat que no es pot obligar a ningú a dir si s’ha vacunat o no i els ha convidat a utilitzar “altres vies” per aconseguir la informació perquè des del consistori “no tenen les competències”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa