MónTerrassa
Mesures de seguretat i benestar dels animals dels 3 Tombs
  • CA
x
Els Tres Tombs | CRISTOBAL CASTRO

!--akiadsense-->

Aquest cap de setmana la ciutat de Terrassa acollirà la tradicional Festa dels Tres Tombs, organitzada per l’Associació de Sant Antoni Abat de Terrassa. Una de les activitats més conegudes d’aquesta festivitat és la passada que el diumenge realitzaran cavalls i carruatges pels carrers de la ciutat, en homenatge al patró dels animals domèstics i dels traginers.

Pel que fa als detalls d’aquesta desfilada, des de l’Ajuntament de Terrassa, l’associació d’Amics de Sant Antoni Abat de Terrassa i la Federació Catalana dels Tres Tombs, s’ha treballat en diferents mesures perquè a la passada es garanteixi el benestar animal. En aquest sentit, aquesta setmana el regidor de Benestar Animal de l’Ajuntament de Terrassa, Noel Duque, s’ha reunit amb Andreu Bernadàs i Adolf Bargués, president i vicepresident primer de la Federació Catalana dels Tres Tombs; així com amb Quim Riera, president dels Amics de Sant Antoni Abat de Terrassa, i han acordat conjuntament la voluntat de garantir una passada aquest diumenge a la ciutat sense que cap animal pateixi, i on es compleixin una sèrie de mesures que l’Ajuntament sumarà a les que realitza ja l’organització, com l’aplicació del Reglament i Protocol propi de la Federació.

Aquest protocol, entre d’altres, inclou el control de les cartilles d’origen dels animals; el control veterinari a l’inici i al final de la passada; la inspecció dels vehicles de transport; i l’aplicació de la normativa municipal pactada per l’acte. Per a la desfilada d’aquest diumenge, a més, l’Ajuntament de Terrassa preveu incorporar dos veterinaris més a la festa per a garantir la salut dels animals. També s’ha acordat de manera consensuada la possibilitat que la Policia Municipal pugui fer controls d’alcoholèmia als genets participants, una proposta de la pròpia entitat organitzadora, que ja s’aplica en altres municipis de Catalunya, amb l’objectiu de contribuir a garantir la seguretat d’animals i persones.

Així mateix, es realitzarà una gravació a tres cavalls participants, escollits pels veterinaris, per poder fer seguiment del seu estat. Amb aquestes mesures, tant l’organització de la festivitat com l’Ajuntament volen transmetre a tota la ciutadania el compromís, l’esforç i el treball per garantir tant el benestar dels animals, com per mantenir una festa popular, patrimonial i històrica a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa