MónTerrassa
Acusacions i defensa presenten els informes finals del judici al jurat
  • CA

El judici pel cas de l’assassinat de la veïna de Terrassa Mònica Borràs està arribant al seu final. El Ministeri Fiscal, l’Acusació Particular i la Defensa han presentat els seus informes finals en la cinquena sessió del judici, que ha tingut lloc aquest matí a la sala de vistes número 2 del jurat de l’Audiència de Barcelona. Les acusacions reclamen fins a 25 anys de presó per assassinat, mentre que la Defensa en demana 10 per homicidi imprudent. Les parts han justificat el perquè de l’informe davant dels onze membres del jurat, que dilluns que ve entregaran el veredicte.

La sessió ha començat prop de les deu del matí amb les explicacions del Ministeri Fiscal, qui demana 24 anys de presó per Jaume Badiella per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament. Al llarg d’una hora, el lletrat ha defensat que Borràs no es va poder defensar en cap moment durant l’atac i que Badiella li va causar un dolor innecessari mentre la colpejava amb la destral, dues condicions que converteixen el crim en un assassinat, i no en un homicidi, tal i com apunta la Defensa. A més a més, la Fiscalia creu que la reacció d’enterrar el cadàver al pati demostra que hi va haver premeditació.

En la mateixa línia que la Fiscalia, l’advocada de l’Acusació Particular Isabel Cazorla, també acusa a Badiella d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, però en aquest cas demana la pena màxima de 25 anys de presó. Defensa que “la mort a mans de l’acusat no és discutible”, que va haver-hi traïdoria perquè “ho va fer en un espai entre l’inodor i el bidet on Borràs no es podia moure” i que hi ha acarnissament perquè la dona estava conscient mentre Badiella l’atacava, causant-li així un dolor innecessari.

Després d’una pausa, prop d’un quart d’una del migdia, ha estat el torn de la Defensa. L’advocat Daniel Aragonès ha defensat que no hi ha ni acarnissament ni traïdoria perquè “la mort li va venir de forma ràpida”, i perquè “estaven al mig d’una baralla” i “la Mònica tenia mecanismes de defensa i atac”. Replicant l’acusació del Fiscal, l’advocat ha argumentat que la va matar “en un moment de desesperació” i que, per tant, no estava premeditat: “Si de veritat hagués estat premeditat, no ho hagués fet a mig matí, a ple dia, enmig d’un baralla amb crits, i amb els veïns allà”. Finalment, ha agraït al jurat l’atenció que han parat al llarg d’aquests cinc dies i els ha demanat que de cara el veredicte siguin “justos i objectius” i que s’abstinguin de “qualsevol influència que no sigui la del propi criteri”.

El perdó de Badiella

La sessió ha acabat amb la declaració de l’acusat Jaume Badiella, qui ha demanat disculpes als familiars, amics i persones properes de la Mònica, així com a totes aquelles persones a les que ha pogut “causar dolor” amb la seva mort. “La Mònica evidentment no en tenia la culpa. Sóc conscient que he matat a una persona innocent. La seva mort no és justa, però que s’entengui que el que vaig viure jo tampoc no ha sigut just”, ha exposat. I ha afegit: “He causat dany i dolor a familiars directes i amics, vull demanar perdó”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa