MónTerrassa
L’activitat del telèfon revela quan l’assassí de la destral la va matar
  • CA

L’activitat del telèfon mòbil de Mònica Borràs, veïna de Terrassa assassinada a cops de destral per la seva ex parella Jaume Badiella, va permetre als Mossos d’Esquadra de la unitat de desapareguts conéixer el moment quan es va produir el crim. Així ho han confirmat les proves pericials que han presentat els agents de Mossos d’Esquadra que van analitzar el telèfon mòbil de Borràs i que han declarat aquest matí a l’Audiència de Barcelona en la quarta sessió del judici. Apunten que l’activitat al telèfon mòbil de la terrassenca va parar de cop durant unes hores el dia 7 d’agost de 2018, un moviment il·lògic en el comportament habitual de Borràs, que va revelar el moment quan Badiella la va matar.

Els dia 7 d’agost de 2018 es produeix un fet molt rellevant per a l’investigació: l’activitat del telèfon de Borràs s’atura. “Borràs era una usuària molt activa al mòbil. Utilitzava molt el telèfon i les xarxes socials, el WhatsApp sobretot. A més, el dia 6 va ser un dia especialment actiu, però la seva activitat s’atura a partir del dia 7 d’agost a les 9:56h. És una aturada sobtada”, ha declarat un agent de Mossos d’Esquadra en resposta a la Fiscalia. L’activitat del mòbil es va reprendre a les 19:12 del mateix dia, és a dir, “hi ha un espai de 9 hores que no quadren per res amb l’activitat habitual de la senyora Borràs”, afirmen.

A més d’aquesta inusual aturada, es duen a terme uns “moviments patrimonials estranys“, que també van ajudar als agents a conéixer el moment de la mort. Just el dia abans del crim es duen a terme moltes gestions: es fan transferències d’aproximadament 300€ del compte bancari conjunt de la parella al compte únic de Borràs, però minuts més tard es retornen els diners, i al llarg del matí es van repetint aquests estranys moviments, però amb quantitats més baixes. Segons els Mossos d’Esquadra, aquestes gestions es poden atribuir al pagament del viatge a Mèxic que la terrassenca tenia planejat amb una amiga, ja que aquell mateix matí va rebre un correu de confirmació dels bitllets d’avió i d’assegurança de viatge. Però l’endemà, el dia 7 d’agost de 2018, l’activitat de la targeta bancària també s’atura completament, amb l’excepció d’una transferència de 155€ del compte de la Mònica al compte de Badiella al voltant de les 19:00h, una gestió poc usual en l’activitat de la terrassenca.

Precisament per aquesta manipulació que va fer Badiella de la targeta bancària de Borràs després del crim, l’Acusació Particular també va demanar un delicte continuat de robatori amb força en les coses i ús de clau falsa, que suposaven dos anys més de presó, a més dels 25 anys que demanen per delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament. Però aquests delictes “els va treure el jutge d’instrucció, ja que va entendre que s’havien de veure en un procediment que no seguís els tràmits del procediment del jurat per un acord del Tribunal Suprem que interpreta que no hi ha connexitat entre els delictes”, segons va afirmar l’advocada Isabel Cazorla a Món Terrassa en una entrevista prèvia al judici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa