MónTerrassa
Activat l’avís per intensitat de pluja al Vallès
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l’avís de Situació Meteorològica de Perill per intensitat de pluja, el qual també afecta a la comarca del Vallès. L’avís correspon a partir de les dotze del migdia d’aquest diumenge, 3 d’octubre, fins a les sis de la matinada del dilluns, 4 d’octubre. La possibilitat de precipitació és de 20mm/ 30 minuts, i el grau de perill màxim és relativament baix: de 2 sobre 6. Tanmateix, es demana precaució ja que els xàfecs poden ser locals però podrien anar acompanyats de forta tempesta. Al Vallès Occidental, l’avís per intensitat de pluja es concentra entre les sis de la tarda a les sis del matí de dilluns.

Fins a migdia s’esperen ruixats al quadrant nord-est del país, resta del Pirineu i Prepirineu, i a punts del sector central del litoral i prelitoral. A partir de llavors arribarà precipitació que s’estendrà d’oest a est al llarg de la tarda fins a arribar a qualsevol punt del país al vespre. Els ruixats seran d’intensitat entre feble i moderada i és probable que localment vagin acompanyats de tempesta, si bé podran ser forts al nord i est. S’acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants al terç sud, mentre que a la resta seran entre poc abundants i abundants, o localment molt abundants (més de 50 mm en 24h) a cotes elevades del Pirineu i Prepirineu. La cota de neu baixarà dels 3000 als 2200 metres al Pirineu occidental, tot i que al vessant nord del Pirineu baixarà fins al voltant dels 2000 metres al final del dia. Per damunt dels 2500 metres, s’acumularan entre 5 i 10 cm de neu.

La temperatura mínima serà entre lleugerament i moderadament més alta, tret del terç sud on baixarà lleugerament. A banda, a punts del Pirineu i Prepirineu occidental, aquesta es registrarà al final del dia i baixarà entre lleugerament i moderadament; rondarà entre els 5 i 10 ºC al Pirineu i Prepirineu occidental i entre els 10 i 15 ºC a la resta, si bé a punts del litoral central i sud es mourà entre els 16 i 19 ºC. Per la seva banda, la màxima serà similar o lleugerament més baixa en general, tret de punts de Ponent i Terres de l’Ebre on podrà pujar lleugerament, si bé localment ho farà de forma moderada; voltarà entre els 20 i 25 ºC en conjunt, si bé a Ponent i a les Terres de l’Ebre es mourà entre els 28 i 30 ºC, mentre que al Pirineu occidental rondarà entre els 18 i 21 ºC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa