MónTerrassa
S’activa un avís per vent a Terrassa i comarca
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per fort vent a Terrassa i comarca. Malgrat que a la zona del litoral i prelitoral hi ha l’alerta per ratxes i tempesta des d’aquest dimecres, no està previst que a la nostra ciutat arribi el temporal fins dijous de matinada. El perill al nostre municipi és de categoria “moderat” (a la costa barcelonina i gironina pot arribar a ser molt alt, aquest dimecres), i es concentrarà, sobretot, de les dotze del migdia fins a les sis de la tarda. Des de Meteocat subratllen que “bufarà vent de component nord i est entre fluix i moderat amb cops forts al llarg de tota la jornada. Tot i això, al quadrant nord-oest el vent bufarà fluix i de direcció variable”.

Les probabilitats de pluja a la nostra comarca varien en funció de qui faci les prediccions. Des del Servei Meteorològic de Catalunya marquen que aquest dimecres serà un dia passat per aigua, a tot Catalunya, també a Terrassa. Des de bon matí i fins al vespre, matinada. En canvi, dijous, apunten a núvols i sol a intervals, tot i que no descarten que dijous a la tarda la cosa s’emboliqui i caigui alguna gota.

Per contra, des de l’Agencia Estatal de Meteorologia, les previsions a Terrassa són pitjors, i indiquen que la pluja s’iniciarà aquest dimarts ja al vespre i es mantindran fins al pròxim divendres, dia 12 de novembre, de matí. Així doncs, donen una setmana molt més moguda que el Meteocat.

Protecció Civil de Terrassa restarà atent als avisos de vent, i si s’escau, de pluja i a l’evolució que vagin tenint. Es recorda que en casos de circumstàncies d’alerta s’extremin les mesures de precaució i que surtin de casa o utilitzin el seu automòbil només si és imprescindible i sempre amb la màxima prudència. El darrer gran episodi de forts vents que vam tenir a Terrassa està registrat del passat mes de gener de 2021, en concret, del dia 22, on es van registrar ratxes superiors als 115 quilòmetres per hora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa