MónTerrassa
Acord per fer una diagnosi de la situació de l’Atenció Primària a Terrassa
  • CA

Els màxims responsables de la Salut de Terrassa s’han reunit per parlar sobre la situació de l’atenció primària a la nostra ciutat. Aquest divendres, 10 de setembre, ha tingut lloc una trobada de la Comissió de Seguiment dels Serveis Sanitaris de la ciutat de Terrassa. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Salut, Mónica Polo, com a representant de l’Ajuntament, així com del Dr. Francisco Dugo Navarro, de l’Institut Català de la Salut; la Dra. Mª Teresa Clanchet Aisa i el Dr. Esteve Picola Coromina de Mútua de Terrassa; i el Dr. Alfredo Garcia Díaz i la Dra. Montserrat Ureña Tapia, del Consorci Sanitari de Terrassa.

La Comissió ha posat sobre la taula la necessitat d’abordar d’una manera conjunta i compartida la situació de l’Atenció Primària a Terrassa. En aquest sentit, s’ha posat èmfasi en com la situació sanitària actual derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha fet aflorar, de manera més evident, diverses mancances que ja havien estat detectades anteriorment. En aquesta línia, les entitats implicades han acordat començar a treballar en el diagnòstic de l’Atenció Primària, detallant les principals necessitats, les causes, possibles mesures i actuacions que s’haurien d’emprendre per millorar-la.

Paral·lament, Ajuntament, ICS, Mútua Terrassa i Consorci Sanitari han abordat aquells temes relatius a la dotació de Centres d’Atenció Primària a la ciutat, així també a com es troba la represa de l’atenció presencial en els diferents CAPs a Terrassa i la situació actual de les llistes d’espera, entre d’altres temes.

Entitats com Marea Blanca i la Plataforma en Defensa de la Salut Pública no han dubtat a senyalar la situació de “precarietat” en què es troba l’atenció primària a Terrassa, posant sobretot l’ull en dos dels CAPs més saturats, com Terrassa Nord i CAP Rambla. Ho han fet també aquests mesos d’estiu amb concetracions davant dels CAPs i amb comunicats difosos a través de les xarxes socials, en els quals s’han denunciat l’escassetat de personal per atendre les emergències i fer un seguiment correcte dels pacients, la manca de recursos que s’han destinat a l’atenció primària, sobrecarregada amb la pandèmia de la Covid, i com la pandèmia ha suposat un increment considerable en les llistes i el temps d’espera per ser atès per especialistes, per ser intervingut quirúgicament o per realitzar proves diagnòstiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa