MónTerrassa
4 passos per una dutxa perfecta
  • CA
Una bona dutxa és imprescindible per una correcta higiene | Cedida

!--akiadsense-->

Quan ens dutxem, no pensem en com estem netejant el nostre cos, o si ho estem fent bé o no. Simplement, ho fem. Però amb una dutxa correcta podem millorar la nostra salut, ja que és la millor manera de prevenir malalties infeccioses, per exemple, a més de la manera d’eliminar cèl·lules mortes de la pell, donant-li així un aspecte natural a la nostra pell.

Aquí alguns consells per fer que la teva dutxa sigui perfecta:

Regula la temperatura.

Utilitzar l’aigua massa calenta no és una bona idea, ja que elimina el greix natural de la nostra pell, deixant-la seca i vulnerable. Es recomana, doncs, utilitzar l’aigua temperada, entre 35 i 37 graus.

De dalt, a baix.

Culturalment, el més acceptat és netejar-se el cos de dalt cap a baix, començant pel cap. Però no és imprescindible netejar-se diàriament els cabells amb xampú. El que seria ideal és netejar-lo cada tres dies, així es manté el greix natural del cabell i es manté sa. Aprofita per netejar les orelles, i no és necessari rascar fort els cabells.

Ensabona el cos i les extremitats.

Un cop t’hagis netejat el cap, neteja la resta del cos, preferiblement amb una esponja ensabonada, triant-la bé, per evitar que la seva funció exfoliant sigui massa agressiva amb la nostra pell. Per triar-la bé, ha de tenir en compte el tipus d’esponja (suau, normal o forta) i el tipus de pell (delicada, normal i resistent).

No oblides netejar els peus.

Hi ha qui pensa que l’aigua que cau pel nostre cos és suficient per netejar els peus, però no és cert. Els peus s’han de fregar igual que la resta del cos, per eliminar la brutícia acumulada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa