MónTerrassa
150 persones coneixen de prop les casetes de Can Mir
  • CA
x
Les jornades organitzades a les casetes de Can Mir | ASSOCIACIÓ D’AMICS DE SANT MIQUEL DE TOUDELL

És la primera vegada que els residents de les casetes de Can Mir han obert les portes de casa seva per mostrar l’interior d’aquestes construccions del segle XIX. Molts veïns i veïnes ni tan sols en sabien l’existència. D’altres, les havien vist sempre de lluny però n’ignoraven la rellevància i el bon estat de conservació. Però més enllà de poder conèixer de primera mà el valor patrimonial de les cases, els i les assistents han agraït especialment que els mateixos propietaris i propietàries fessin la visita guiada o expliquessin un munt d’anècdotes familiars o de caràcter històric.

A més, la seva explicació s’ha acompanyat d’una exposició de fotografies i retrats del passat d’aquestes famílies i d’una mostra d’eines del camp, de productes gastronòmics artesanals i d’aliments molt habituals fa uns anys, com el pa amb vi i sucre. El punt reivindicatiu l’ha posat la pancarta penjada a les façanes de les cases sota el lema “Casetes de Can Mir. Per un entorn més digne”. I és que els i les participants han pogut prendre consciència de la deixadesa de l’entorn de les cases, ubicades al polígon industrial Can Mir, i l’amenaça que suposa la possible construcció de noves naus al seu voltant, fins i tot, al mateix davant.

L’alcaldessa de Viladecavalls i representants municipals de diferents partits polítics han assistit a l’acte, han pres nota de la situació i s’han compromès a garantir un entorn millor per a les casetes de Can Mir i a donar-los visibilitat com a patrimoni arquitectònic i històric únic al poble. La vessant festiva de la jornada s’ha completat amb la música de DJ Pam Pool, les havaneres de “Vent de mestral” i una xocolatada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa