MónTerrassa
11 persones amb Covid d’una residència, traslladats a hospitals
  • CA
Militars al carrer de Mas Adei de Terrassa per desinfectar residències
Militars al carrer de Mas Adei de Terrassa per desinfectar residències | Anto Sanromà

!--akiadsense-->

El conseller d’Afers Socials, Chakir El Homrani, ha anunciat que el Govern ha reubicat a 227 grans que viuen en residències de gent gran en altres espais, i ha informat que 269 famílies han demanat tenir cura d’aquestes persones a casa seva. En roda de premsa telemàtica, ha concretat que a Barcelona s’han reubicat a 128 majors procedents de vuit residències en situació crítica a tres clíniques privades (FREMAP, Copèrnic i Sant Jordi), els 240 treballadors s’han sumat així mateix a la cura de gent gran.

A Terrassa s’han traslladat a hospitals i als altres residències 11 persones, que vivien a la residència Mas Adei i han donat positiu per COVID-19. En el cas de la capital catalana, el conseller ha assegurat que tant el seu Departament com el de Salut continuen treballant amb l’Ajuntament per trobar els espais més adequats. A Girona, 24 persones procedents de la Residència de Sant Hilari de Sacalm han estat traslladades a l’Espai Ordesa.

A Tarragona s’han reubicat 52 residents ia les Terres de l’Ebre s’està habilitant a Amposta un antic centre amb 69 places per a persones de residències o casos positius lleus de COVID-19. Es tracta de trasllats “complexos” atès que la mitjana d’edat d’aquestes persones és de 84 anys i, a més, el 90% pateix de patologies prèvies o de pluripatologies, ha indicat El Homrani. S’han lliurat més de 76.000 equips de protecció individual només a la capital catalana i s’han desinfectat en aquesta mateixa ciutat 34 residències. El Homrani ha dit, d’altra banda, no disposar de la dada de famílies que han pogut acollir a casa seva als ancians residents, una petició feta ja per 269 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa