MónTerrassa
10 mites sobre alimentació que has de desterrar
  • CA
Hi ha molts falsos mites sobre alimentació
Hi ha molts falsos mites sobre alimentació | Cedida

!--akiadsense-->

Hi ha molts mites sobre l’alimentació que, per la seva manca de rigor científic, poden fer que perdem nutrients imprescindibles per al nostre organisme, afectant així a la nostra salut. Aquests mites cal desterrar-los de les nostres creences:

No sopar.

Moltes persones deixen de sopar quan es volen aprimar, i és un gran error, ja que s’altera el metabolisme tornant-lo més lent.

Menjar aliments integrals fa que perdis pes.

La fibra és saludable, però és un mite amb la pèrdua de pes. No es perd pes pel fet de menjar integral. El benefici és que genera sensació de sacietat, i això fa que mengis menys.

No menjar carbohidrats.

Són necessaris per al cos, i cal mantenir una dieta equilibrada. És un mite molt perjudicial, ja que són necessaris per mantenir l’energia.

La fruita, com a postres, ens fa engreixar.

Molts afirmen que la fruita després de menjar engreixa. Però no és del tot cert, ja que la fruita té les mateixes calories independentment de l’hora a la qual les menges.

Eliminar el sucre.

És necessari consumir sucre, amb moderació, i preferiblement natural, com el de les fruites.

Els sucs de fruites perden vitamines.

S’ha demostrat que no és així, i que els sucs mantenen les mateixes vitamines amb el pas de les hores.

Els greixos vegetals engreixen menys que els que provenen de fonts animals.

Són més recomanables els greixos vegetals, però no per tenir menys calories. El benefici està en el fet que tenen àcids greixos insaturats, indispensables per al bon funcionament de l’organisme.

Els productes light fan aprimar.

Són productes iguals que els originals, però amb menys quantitat d’alguns components. Això no suposa que se’n pugui menjar més.

El pa engreixa.

Cap producte, per ell mateix, ens fa engreixar. Aporta moltes calories, però no és el pa el que engreixa, sinó el còmput total de calories ingerides.

La cervesa engreixa.

La cervesa és un fort diürètic natural. Molts ho associen a la “panxa cervesera”, però diferents estudis han demostrat que la cervesa no es relaciona amb l’obesitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa