MónTerrassa
1 de cada 10 veïns de Ca n’Anglada diu sentir-se sol
  • CA

Un de cada 10 veïns de Ca n’Anglada de Terrassa diu sentir-se sol. Aquesta és una de les conclusions que es van presentar ara fa uns dies en el balanç del projecte A-porta, dut a terme en aquest barri de la ciutat des del febrer de l’any passat. I és que la detecció de casos de soledat no volguda era una de les missions que tenien l’equip de 8 pica-portes, com també recollir informació sobre aquells residents que afirmaven que necessitaven algun tipus d’acompanyament emocional.

L’informe, presentat al Centre Cívic Montserrat Roig davant de les entitats del barri i la regidora de Participació de l’Ajuntament de Terrassa, Núria Marín, detalla tant els resultats de la intervenció de la segona fase compresa entre el setembre i el desembre de 2022, com els resultats globals de tota l’acció (des del febrer). Recordem que aquest projecte està dirigit per la CONFAVC i la societat cooperativa iesMed, SCEL, a més del suport del Consistori terrassenc.

Més de 1.000 llars visitades pel projecte A-porta

La coordinadora Mariona Bernal ha exposat que finalment s’han picat 1028 portes, de les quals 733 han obert i a 570 llars s’ha pogut fer entrevistes als seus membres. En la primera fase es contemplava la visita porta a porta de 580 habitatges de 30 blocs de pisos mentre que a la segona, en el darrer quadrimestre de l’any, s’han visitat 448 habitatges de 26 blocs de pisos. D’aquesta manera, Bernal ha manifestat la seva “satisfacció” pels resultats obtinguts d’aquest projecte comunitari i de la feina feta pels picaportes.

A més de la detecció de casos de soledat no volguda, el principal objectiu era donar a conèixer l’existència de l’Oficina Municipal d’atenció a la Pobresa Energètica (OFIMAPE), un servei que un 88% dels casos entrevistats deia que desconeixia. Això s’ha traslladat en el fet que el 18% de les llars entrevistades sol·licitarà el bo social elèctric gràcies a la informació i acompanyament de les Picaportes.

Un dels efectes positius col·laterals que ha tingut el projecte A-porta és “el compromís i motivació” dels veïns per millorar el barri. Gràcies a la implicació de l’equip de picaportes, s’han creat dos col·lectius formats per dones amb l’objectiu de promoure la convivència i cohesió a Ca n’Anglada. Es tracta del Col·lectiu de dones Esperanza i el Col·lectiu de Mujeres Independientes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa