MónTerrassa
Les 362 hectàrees de Rellinars, recollides pam a pam

Les 362 hectàrees del poble de Rellinars han estat recollides pam a pam. Aquesta setmana, la Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament del municipi vallesà la nova cartografia topogràfica a escala 1:1.000. Es tracta d’una actualització de la que ja es disposava, datada al 2017. Aquesta eina és clau perquè facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques.

Els treballs cartogràfics han tingut un cost de 17.915 euros i recullen tant el sòl urbà i urbanitzable, com també les hectàrees de sòl no urbanitzable. Això és necessari per poder determinar la planificació urbanística i la gestió territorial. És fonamental, per exemple, per disposar d’una cartografia de cadastre, tenir ubicades les xarxes de serveis i subministraments i catalogats i radiografiats els equipaments del municipi.

Una cartografia detallada i d’accés públic i gratuït

La nova cartografia ha estat realitzada a partir de la fotointerpretació de fotografies aèries mitjançant tècniques fotogramètriques i de treball de camp, i segons Plec d’Especificacions Tècniques aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya. La documentació inclou arxius amb els fitxers dels elements cartografiats en els formats de Microstation, Autocad, Shapefile i PDF georeferenciat.

A partir d’aquesta informació s’han generat productes derivats d’ús territorial com són els models digitals de terreny i de superfícies, el model d’ombres, el model de pendents i de zones amb un pendent de més del 20 per cent.

La cartografia topogràfica urbana escala 1:1.000 és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, i s’utilitza com a base de les cartografies temàtiques. Tota aquesta informació es pot consultar a la plataforma SITMUN, la qual està accessible a través d’un servei WMS i es troba disponible en accés públic i gratuït a través del portal de descàrregues d’informació geogràfica de la IDEBarcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa