MónTerrassa
El Vallès necessita una Generalitat ecologista
  • CA

La pandèmia de la COVID19 ha fet més evident la fragilitat de la societat en la que vivim, les conseqüències negatives de l’alteració dels ecosistemes i la urgència d’actuar davant l’emergència climàtica. Està de sobres demostrat que la COVID19 és un virus d’origen zoonotic i que el seu salt als humans s’ha produït com a conseqüència directa del nostre mode de producció i consum que està accelerant la pèrdua de biodiversitat. Dit d’una altra manera, els humans ens estem carregant tot tipus d’organismes vius que necessitem i amb els que convivim com a espècie. Aquesta és la foto ràpida de la situació del planeta ara mateix. Davant d’això, al Vallès tenim també la responsabilitat d’accelerar els canvis necessaris per a prevenir l’aparició de noves pandèmies i millorar la nostra qualitat de vida, millorar el nostre entorn i protegir la nostra salut. Alguns dels camps d’acció els tenim identificats, ara falta posar-los en marxa.

Però dependrà del perfil ecologista del proper Govern de la Generalitat el fer-ho o no fer-ho i a quina velocitat. El Vallès, juntament amb d’altres zones de la Regió Metropolitana de Barcelona, som dels territoris més contaminats, on respirem aire de pitjor qualitat que pot provocar malalties i morts prematures, entre d’altres. Ja disposem d’un Pla de millora de la qualitat de l’aire amb més de 40 mesures que Ajuntaments, agents econòmics i Generalitat haurem de desplegar. Fer-ho o no fer-ho i a quina velocitat dependrà en gran mesura del proper Govern de la Generalitat. En matèria de biodiversitat, com a territori també tenim molta feina a fer. Protegir els cada vegada menys i més amenaçats espais lliures, naturals i agrícoles del Vallès és una necessitat.

Tenim sobre la taula i ja en obres sobre el territori infraestructures caduques i faraòniques com el 4rt Cinturó que amenacen aquests espais. Projectes com la Via Verda del Vallès seran clau els propers anys. Dependrà de la sensibilitat ecologista del proper Govern de la Generalitat protegir o no aquests espais i amb quina intensitat. Els Comuns portem totes aquestes propostes i d’altres al nostre programa electoral. I ja hem demostrat amb fets, des de l’Alcaldia de Barcelona, que fer política ecologista és viable, saludable i una obligació davant l’emergència del moment. Ara és l’hora de tenir un govern ecologista a la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa