El passat divendres 23 d’abril vàrem poder viure un altre cop una Diada de Sant Jordi als carrers, després del parèntesi causat per la pandèmia de la Covid-19, que durant molts mesos, i encara ara, han aturat en sec el ritme de la nostra ciutat. Ens agradaria, en primer lloc, agrair a totes les terrassenques i terrassencs que van donar vida als carrers en un dia tan especial i esperat (ha estat la primera festivitat post-pandèmia que hem pogut recuperar), i que van convertir la Diada de Sant Jordi en una mostra viva del que tots volem recuperar per Terrassa quan més aviat millor.

També volem agraïr als comerciants, (especialment a les llibreries i floristeries, era el «seu» dia), la seva resiliència, la seva tenacitat, i la seva dedicació. Sou part viva i essencial de la ciutat de Terrassa, ens heu cuidat respectant els tancaments i limitacions horàries dels vostres negocis, i heu fet un gran sacrifici pel bé comú. Ara que comencem a veure una mica de llum a la foscor, segons s’avança amb la vaccinació de la ciutadania, ens toca a nosaltres ajudar-vos a tirar endavant. És l’única manera honesta d’agrair-vos el sacrifici i el dia de Sant Jordi va ser una demostració que la ciutadania hi està disposada.

Tot i això, hi ha alguns aspectes d’aquesta Diada que, des de Junts per Terrassa, creiem que cal millorar. Permeteu-nos que els expliquem:

El passat 22 de març, el Procicat va donar les intruccions del Pla especial de Sant Jordi, amb una sèrie de recomanacions i mesures per fer aquesta Diada possible i segura per a tothom. Entre aquestes mesures, per exemple, es recomanava esponjar els punts autoritzats per evitar concentracions i habilitar espais amplis i delimitats amb control d’aforament, com va fer el Govern Municipal al Parc de Sant Jordi. Ara bé, el Govern Municipal va actuar tard i amb un cert desori, fet que va motivar que molts comerciants no volguessin participar de l’espai ofert, que finalment no va acollir cap parada.

No podem obviar que seguim vivint un moment on la pandèmia encara és maleïdament present, i en aquest aspecte considerem que hi va haver manca de previsió per part del Govern de la ciutat. Un divendres de confinament comarcal, un dia assolellat amb temperatures agradables, i, sobretot, les ganes de la gent de poder passejar, gaudir i viure la ciutat, feien evident una gran afluència de persones als carrers. El propi disseny urbanístic del centre de la ciutat i el fet que la majoria de parades autoritzades es trobessin al mateix centre, va produir una important massificació de gent, que en molts casos, feia impossible mantenir les distàncies de seguretat entre les persones que feien cua per entrar a una floristeria o llibreria i els passejants que omplien els carrers.

Des de Junts per Terrassa volem fer una crítica constructiva al Govern Municipal, al que exigim pro-activitat, previsió i decisió per corregir allò que no ha funcionat, de manera que no es repeteixin els mateixos errors. Veurem si hi ha voluntat de millora ben aviat, quan gaudim de la Fira Modernista del proper cap de setmana. Com sempre, a Junts volem ser part activa en la participació i acolliment de qualsevol acte en pro de la cultura i acostar-la a la ciutadania, així com posar a la disposició del teixit cultural i econòmic totes les eines possibles per poder recuperar i millorar la vitalitat de la ciutat.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa