MónTerrassa
Sanz es presenta com la solució per reduir tensió entre PSC i TxT
  • CA
El candidat a primer secretari del PSC Txetxu Sanz
El candidat a primer secretari del PSC Txetxu Sanz | T.S.

!--akiadsense-->

José Miguel Sanz, Txetxu, va anunciar en la darrera assemblea del PSC de Terrassa que es presentava a l’elecció de primer secretari de l’agrupació local socialista. D’aquesta manera, l’agrupació municipal veia com davant li sortia competència al candidat “oficial, l’exalcalde Alfredo Vega. Un dels motius pels quals Sanz ha decidit presentar-se té a veure amb l’actual relació de tensió entre els socialistes i l’equip de govern. Considera que és necessari “un canvi real” per tal de tornar a “resituar” el debat en àmbits “estricament polítics”.

Les paraules del candidat al PSC de Terrassa fan referència a la polèmica que va sorgir entre els regidors socialistes amb el grup Tot per Terrassa amb acusacions creuades de “masclisme” i “racisme”, en el ple municipal de gener. Una tensió que ja feia temps que s’arrossegava i que va esclatar amb virulència en el debat parlamentari. Txetxu Sanz subratlla que “encara que responsabilitzem exclusivament a aquelles persones que han insultat o desqualificat a membres del grup municipal socialista, i dels que esperem una rectificació i disculpes, creiem que un canvi en el PSC Terrassa facilitarà la reducció de la tensió existent als plens i que l’actual alcalde és incapaç de controlar o moderar”. Justament, els portaveus dels grups municipals a l’Ajuntament de Terrassa van signar un acord aquest mateix dijous en què es comprometien a un “debat basat en el respecte i en la llibertat d’expressió, sempre des del diàleg”.

“Escoltar els militants”

Sanz considera que un dels canvis que s’han de realitzar des del PSC és “diferenciar clarament la participació ciutadana de processos informatius”. I per això, matisa, “creiem en un projecte inclusiu on els afiliats puguin escoltar i conèixer totes les propostes, no només perquè els seus càrrecs electes o orgànics prenguin les decisions, també perquè els militants participin de la presa d’aquestes decisions”.

Així, des de la plataforma de suport a Txetxu Sanz s’afirma que “l’anunci d’una candidatura alternativa a la primera secretaria del PSC Terrassa ha suscitat moviments en l’agrupació socialista”. Molts afiliats i afiliades, diuen, veuen en aquesta candidatura una “oportunitat de canviar una dinàmica gens positiva”, però també confirmen que “hem detectat un cert desconcert pel fet d’existir una alternativa a la primera secretaria en una agrupació massa acostumada a conformar-se amb les candidatures oficials. Això ha donat peu a alguna sortida de to en les xarxes socials que lamentem i instem a que no es repeteixin”.

Finalment, Txetxu Sanz destaca que “aquestes dues candidatures posen sobre la taula dos models diferents d’entendre la gestió del PSC Terrassa, i que en cap cas es qüestionen ni persones ni el propi grup municipal, al qual donem tot el nostre suport”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa