MónTerrassa
El TSJC convoca les eleccions el 14-F
  • CA

La Sala contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit, finalment, que les eleccions al Parlament de Catalunya siguin el 14-F. En una resolució dictada aquest divendres, els magistrats seguint la línia apuntada en la interlocutòria d’ara fa una setmana consideren que cal preservar el dret democràtic fonamental com és el vot i que, els poders públics, ja estan alertats de la pandèmia des de fa mesos. El Tribunal considerava que la presidència de la Generalitat no pot continuar vacant i entèn que està garantida la salut pública en el dispositiu que ha preparat el Govern.

En tot cas, i amb caràcter d’urgència, els magistrats de la sala Cinquena s’han reunit aquest migdia per deliberar un cop rebuts els escrits de totes les parts, i per majoria, ha acordat anul·lar el decret que suspenia les eleccions convocades per al 14 de febrer. Estima així el recurs interposat i, per tant, les eleccions al Parlament de Catalunya se celebraran en la data inicialment fixada pel convocant, és a dir, 14 de febrer 2021.

El tribunal avança així el sentit de la seva resolució que es dictarà i notificarà el proper dilluns 1 de febrer. El tribunal també ha anunciat a través d’un comunicat que “farà expressa menció a la bona fe processal de les parts donat que, la seva agilitat en la presentació d’escrits, ha permès arribar a una resolució en la major brevetat de temps“.

La sentència, que es notificarà el proper dilluns, admet recurs davant la sala contenciosa del Tribunal Suprem. Aquest recurs, en cas d’interposar-se, no seria suspensiu de l’execució de la decisió adoptada. És a dir, no afectaria al manteniment de la convocatòria electoral per al 14 de febrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa