MónTerrassa
El Tribunal Constitucional rebutja de nou la llibertat de Josep Rull
  • CA
Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull
Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull | cedida

!--akiadsense-->

El Ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat per extemporani el recurs presentat el mes de gener per la defensa dels exconsellers de la Generalitat de Catalunya Jordi Turull i Josep Rull i Jordi Sànchez en què reclamaven la seva immediata posada en llibertat. Les defenses van argumentar el recurs en la decisió de la justícia belga per a no detenir i lliurar Lluís Puig. Els presos polítics van argumentar que el Tribunal Suprem no era competent per a jutjar-los i que s’havia vulnerat la presumpció d’innocència.

Demanaven, per tant, “la declaració de nul·litat de la sentència del judici del procés”. Mentre el Ple del Tribunal Constitucional no es pronunciés sobre el recurs d’empara, sol·licitaven la suspensió dels efectes de la sentència condemnatòria i per tant “la immediata posada en llibertat” de tots ells.

El Ple ha desestimat de manera unànime aquesta pretensió per extemporània i dictarà acte que serà notificat en els pròxims dies. El TC, a més, ha avalat la competència de l’alt tribunal espanyol per a l’enjudiciament d’aquest procediment.

Fonts consultades per Europa Press assenyalen que entre demà i dijous que ve està previst que el Tribunal Constitucional resolgui el segon recurs que arriba al seu Ple, presentat per l’exconseller de Justícia Carles Mundó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa