MónTerrassa
Tot per Terrassa publica un llibre basat en records de la ciutadania
  • CA

Tot per Terrassa (TxT) presenta aquest dilluns, 19 d’abril, el llibre Terrassa fa memòria, un volum que recull 44 històries breus aportades per ciutadanes i ciutadans i basades en records vinculats a moments, llocs o persones. Cada text va acompanyat d’una imatge, de la fotògrafa terrassenca Eva Priego, que rememora un lloc actual relacionat amb el relat. Les històries es reparteixen entre els 7 districtes terrassencs.


La publicació no és un llibre sobre la història de Terrassa. És un llibre de petites històries de la ciutat aportades per persones de diferents barris. Tal com diu el volum a la coberta, “cada terrassenca i cada terrassenc té un vincle especial amb la ciutat que estima. La vida és allò que recordem, i aquest llibre recull 44 històries basades en moments, en persones i en mirades vers una Terrassa canviant i que fa memòria”. Les històries del llibre estan escrites en català o en castellà respectant aquell idioma amb el que cada persona s’ha sentit més còmode per explicar el seu relat.


TxT farà una presentació telemàtica del llibre el dilluns 19 d’abril a les 16,30 hores, coincidint amb l’inici d’una setmana que culminarà amb una diada de Sant Jordi encara molt condicionada per les restriccions i les mesures contra la Covid-19. L’acte, que es podrà seguir en directe a través de Zoom, comptarà amb la presència de Jordi Ballart (autor del pròleg), Eva Priego (autora de les fotos), Pilar Álvarez (de l’equip de coordinació del llibre) i Jordi Torrents (coordinador dels textos).


Terrassa fa memòria és ja la segona publicació de TxT després del llibre Truites per la convivència. Aquell treball, publicat el 2019 amb fotografies d’Eva Priego i textos de Jordi Torrents, recull les experiències culinàries compartides pel llavors candidat del partit a l’alcaldia, Jordi Ballart, que va visitar una dotzena de llars de Terrassa per parlar sobre diferents temàtiques i per cuinar- hi una truita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa