MónTerrassa
La Terrassa que somriu amb la nit més màgica
  • CA

Encara em dura la ressaca emocional que comporta la nit màgica de reis. Una nit de nervis esperant l’arribada del Melcior, Gaspar i Baltasar, d’emoció, de fer família i de fer ciutat. La cavalcada és un dels actes -per no dir l’acte- més important que té el calendari festivocultural d’una ciutat. Viure-la per primera vegada amb un petit a casa al·lucinant amb les carrosses, la música i les llums és espectacular.

Cada cinc de gener, durant unes hores molt concentrades, moltíssims terrassencs i terrassenques coincideixen als carrers i places de la nostra ciutat. Aquell dia es converteix en un reflex del que és Terrassa: una ciutat amb diversitat. Grans i petits, veïns i veïnes de tots els barris, orígens i cultures, nascuts aquí o allà i que parlen diverses llengües. La cavalcada de reis és un dels moments de més il·lusió de l’any per a tothom sense discriminació d’edat, però també és un moment de cohesió, de fer comunitat i, en definitiva, de construcció de la ciutat present i futura a partir d’una tradició compartida.

Les expectatives sempre són altes i ho han de ser. És per aquest motiu que la cavalcada ha d’estar molt ben dissenyada, organitzada i treballada, i per això s’hi dediquen molts esforços i il·lusió. Un agraïment immens, com sempre, al Social, l’entitat que fa possible aquest esdeveniment des de fa més de 100 anys, i a totes les persones voluntàries que la fan realitat any rere any. 

Una de les meravelles que tenim a Terrassa són les entitats que la conformen i que fan explotar tot el potencial de la ciutat. És tot aquest teixit associatiu el que construeix dia a dia la riquesa de Terrassa. La nostra tasca ha de ser sempre facilitadora per a totes aquelles entitats amb projectes que fan créixer i avançar la nostra ciutat cap a un model equitatiu, d’oportunitats, justícia social i sostenible, en definitiva, cap a una Terrassa transformadora, més moderna i amb millor qualitat de vida.

Com passa sempre i en qualsevol àmbit de la vida, hi ha opinions molt diverses i la cavalcada no ha sigut cap excepció. Sempre hi ha camp per millorar i camí per recórrer, però mai res fa que la il·lusió ni els somriures dels més petits davant una nit tan màgica desaparegui. I això és el que compta. La cavalcada és, actualment, més oberta i participativa que mai, gràcies a la feina feta els darrers anys. Posem-ho en valor i continuem mirant cap al futur per seguir millorant i avançant. 

Vull aprofitar per agrair als companys d’Eco-equip, de la Policia municipal i Protecció civil, del servei de Cultura, de Canal Terrassa i dels cossos d’emergències, que des de l’exercici dels serveis públics fan possible també el desenvolupament d’aquesta nit màgica i asseguren que pugui ser tot un èxit i que tothom en pugui gaudir i rebre amb el nostre estimat patge Xiu-Xiu, a Melcior, Gaspar i Baltasar. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa