MónTerrassa
Terrassa reconeixerà la tasca de l’activista Carmen Pablos Martínez
  • CA

Aquest divendres s’ha celebrat el Ple de Dones. En la sessió s’ha aprovat una proposta de resolució presentada pels grups municipals i la Comissió 8 de març per un reconeixement a Carmen Pablos Martínez durant la tardor de 2021. Ella va ser una de les impulsores l’any 1983 de l’Associació de Vídues de Terrassa, la qual tenia per objectiu el reconeixement dels drets i la millora de la qualitat de vida de les dones vídues.

Per entendre les conseqüències de la condició de viduïtat en aquesta dècada, cal fer una mica d’història i recordar que el franquisme havia relegat les dones oficialment a la llar, i que per tant, quedar vídua no comportava només una pèrdua afectiva, sinó també una davallada radical d’ingressos econòmics per al sosteniment familiar, i en el terreny personal, pràcticament una condemna a l’ostracisme social. En aquest context, la creació d’espais d’ajuda mútua, d’intercanvi, de comunicació i d’oci esdevenien fonamentals per a moltes dones que s’havien quedat sense xarxa de suport.

Des de la Comissió 8 de març, òrgan que ha copresentat aquesta moció, consideren que “és necessari reconèixer el valor d’aquestes iniciatives, perquè són un bon exemple dels beneficis que comporta l’ajuda mútua i de com les entitats poden ajudar a detectar situacions de vulnerabilitat i a protegir els drets de les dones. I creiem, així mateix, que és just i necessari reconèixer dones com la Carme Pablos Martínez, que ha estat el pal de paller de l’Associació de Vídues de Terrassa i també una activista incansable, afable, facilitadora i que ha sabut veure en el feminisme més jove i combatiu una oportunitat per continuar aprenent”.

ACORDS

Primer.- Continuar amb el reconeixement a una dona que s’hagi distingit pel desenvolupament dels valors de lideratge en el terreny social, econòmic, esportiu o associatiu de Terrassa i la defensa dels valors feministes, de manera bianual.

Segon.- Aprovar el reconeixement, durant la tardor de 2021, a Carmen Pablos Martínez, feminista, activista i fundadora de l’Associació de Vídues de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa