MónTerrassa
Terrassa presenta un model innovador de gestió de residus al Fons FEDER
  • CA
El camió d'Eco-Equip recollint la brossa acumulada al voltant dels contenidors
El camió d’Eco-Equip recollint la brossa acumulada al voltant dels contenidors | Eco-Equip

!--akiadsense-->

Aquest dijous, l’Ajuntament de Terrassa ha presentat al Fons Europeu FEDER un projecte pilot per a la implementació d’una plataforma de gestió de la informació i anàlisi de dades per a la gestió de recollida selectiva de residus del municipi de Terrassa, segons han pogut saber Món Terrassa. Si s’aconseguís guanyar suposaria “una millora en la neteja de la ciutat”.

El projecte plantejat preveu un disseny, desenvolupament i implementació d’una solució tecnològica innovadora personalitzada per la gestió dels processos de recollida, selecció i reciclatge dels envasos. Es tracta d’una Plataforma de gestió de la informació i anàlisi de dades, destinada a optimitzar la gestió local dels residus, millorar la qualitat de vida dels ciutadans i fomentar la seva participació. Tot això amb el propòsit de reduir l’impacte ambiental i econòmic que generen els residus a la ciutat de Terrassa.

Així mateix, també s’aconseguiria un estalvi de consum energètic. I la plataforma també permetrà planificar la ubicació dels contenidors de manera efectiva, tenint en compte les necessitats d’accés als mateixos per part de la població. A més, gràcies a la informació dels ciutadans de la zona, es podran adequar les ubicacions per afavorir l’accés a les persones amb més dificultat.

Canvi de rutes i col·locació de contenidors

Aquest projecte utilitzaria la informació recollida per diferents fonts de dades, com ara sensors en contenidors, xarxes socials i altres fonts d’informació ciutadana i serveis de la ciutat, per valorar millor la gestió dels serveis municipals de residus i així canviar rutes quan la recollida estigui en marxa en funció de la saturació dels contenidors. El programa presentat a FEDER també contempla col·locar contenidors en aquelles àrees més significatives que puguin donar un alt índex de representativitat, de manera que també es pugui predir el nivell d’ompliment d’altres àrees similars.

A més, utilitzant els sensors, es pot estimar la quantitat de residus proporcionats pels ciutadans, i amb la tecnologia de pesat disponibles en els camions, es podrà conèixer el pes de cada recollida. Finalment, a través de les dades recollides, la plataforma podrà fer un seguiment de l’impacte de les campanyes de sensibilització amb un alt nivell de detall en determinades àrees o de la seva capacitat de donar suport les polítiques públiques que promouen l’equitat, i així intentar fomentar una recollida selectiva entre la ciutadania per disminuir l’impacte dels cànons i impostos que es paga a les plantes de tractament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa