MónTerrassa
Terrassa en Comú, contra els 120 KM/hora al Quart Cinturó
  • CA

El portaveu de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, ha manifestat aquest dimarts a través de les xarxes socials el seu descontentament per la posició que ha mantingut l’equip de govern davant l’increment de velocitat del tram central de la B-40. La petició d’incrementar de 80 a 120km/h, feta des de la patronal Cecot, va obtenir el vist-i-plau de la Direcció General de Trànsit, i ja des de la setmana passada es pot circular a aquesta nova velocitat.

Per Matilla es tracta d’una mala notícia. I ho argumenta dient que el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire 2015-2020 identifica les vies ràpides que perimetren la ciutat com un dels àmbits de “màxima emissió de contaminació atmosfèrica” i entre d’altres mesures el document proposa reduir la velocitat en aquestes vies. Així mateix, recorda que fa tot just uns dies, Terrassa va acollir l’Ecofòrum, dedicat justament a la contaminació i qualitat de l’aire i la salut, i on es van explicar les greus conseqüències que l’elevada contaminació atmosfèrica té per a la salut de les persones.

Des de Terrassa en Comú recorden que Terrassa no s’escapa d’aquest problema i és una ciutat que “reiteradament” incompleix els índex màxims de contaminació recomanats pels organismes internacionals. En aquest sentit, l’agrupació municipal ja va criticar, abans que es fes efectiva, la proposta de la pujada, i afirmen que “ni l’alcalde ni ningú de l’equip de govern (PSC+CiU) de Terrassa va dir res i van mantenir un còmplice silenci”.

Matilla considera “una greu irresponsabilitat” que l’Ajuntament “no hagi obert la boca en públic” per criticar aquesta mesura. I més quan, afirma, en la Comissió de Territori celebrada aquesta setmana, el tinent d’alcalde Marc Armengol va explicar que el govern tampoc “li agradava” augmentar la velocitat en aquest tram. El portaveu de TeC es pregunta “per què no ho van manifestar amb la contundència que es mereixia quan es va fer pública la petició? abans que es fessin els canvis?”, per sentenciar, “tard i covards. Veurem si ara hi som a temps de reconduir-ho”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa