MónTerrassa
Terrassa defensa la unitat de la llengua catalana
  • CA

En el ple municipal del mes d’octubre de l’Ajuntament de Terrassa, va ser aprovada la moció en defensa de la unitat de la llengua promoguda per la Plataforma per la Llengua. La proposta de resolució va obtenir els vots favorables de Tot per Terrassa, PSC, ERC i Junts per Terrassa, i el vot contrari de Ciutadans.

Des de l’entitat celebren que l’Ajuntament de Terrassa s’afegeixi a les veïnes Sabadell i Sant Cugat en el reconeixement a la “unitat de la llengua, sense menystenir cap denominació existent”. La moció insta al govern espanyol a “reconèixer públicament la unitat de la llengua catalana, a corregir els serveis, ens i polítiques públiques que la qüestionen i a vetllar perquè cap institució o empresa privada de l’estat espanyol fomenti la fragmentació lingüística”.

Plataforma per la Llengua recalca la “diferència en el vot” de les diferents seccions locals del PSC, ja que a Sabadell, els socialistes es van abstenir. “Reclamem coherència de vot i demanem els motius de tal diferenciació, en aquest cas, a les dues principals ciutats del Vallès”, manifesten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa