Miquel Sàmper
Miquel Sàmper | cedida

!--akiadsense-->

El passat dijous es feia al Teatre Principal de la nostra ciutat, la primera reunió política de la comissió bilateral creada entre l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya. Presidida per l’alcalde Ballart i l’Honorable Consellera Meritxell Budó, arrencava un projecte de col·laboració entre administracions què, ben portat, ha de servir per a posicionar estratègicament la nostra ciutat en el marc general d’una Catalunya moderna, sostenible i capaç de generar recursos suficients perquè tots els catalans puguin viure dignament.

Caldrà tenir molt clar, i des d’un principi, que tota comissió bilateral de qualsevol municipi amb la Generalitat de Catalunya, ha de basar-se (perquè es pugui sostenir en el temps), en l’aportació al projecte global de país de fets singulars i diferencials del municipi que justifiquin aquesta col·laboració excepcional; dit d’una altra manera, son justificables aquelles bilaterals on es produeixen situacions de win win, ja que a banda del que hi pugui guanyar el municipi, la Generalitat n’obté guanys que en aquest cas són per a tots el país.

És evident que en el si d’aquesta comissió serà on l’Ajuntament de Terrassa vetllarà perquè es produeixen amb regularitat les transferències econòmiques de les que en sigui creditor de la Generalitat, és clar que sí. Però que ningú hi vegi en aquesta qüestió el motiu principal de la comissió; si més no, no ho hauria de ser així. Ans al contrari, la comissió bilateral creada és una ocasió grandiosa per poder desenvolupar projectes ambiciosos que posicionin a Terrassa en una millor situació que l’actual.

Caldrà que l’equip de govern aprofiti aquesta immillorable oportunitat per modificar Terrassa d’una vegada per totes; d’ençà que l’alcalde Royes, molt ben assessorat per en Manel Garriga, va endegar els seus projectes del Parc de Vallparadís i el del soterrament de la Renfe, cap polític de l’equip de Govern, (llevat el jove Regidor Xavier Marcet), no ha tingut una visió de Terrassa en gran, o per dir-ho més clar, no han tingut projecte de ciutat. El dia a dia de la ciutat, i els seus problemes interns, han esdevingut les úniques batalles polítiques i els eixos programàtics, però Terrassa es mereix una millor posició global a Catalunya, que li permeti dotar de millor qualitat de vida a tots els qui l’habiten.

Amb una població de 219.000 habitants, i amb una posició geogràfica i estratègica, senzillament immillorables, Terrassa ha d’aprofitar la bilateral per oferir-se a Catalunya com a eix industrial i d’innovació. Amb l’acabament de la B-40, o millor dit amb la seva arribada a la nostra ciutat, Terrassa es col·locarà a trenta minuts de tota arreu; del port, de l’aeroport, de la Zona Franca i de la gran capital. És el moment de, aprofitant el rebuf que ens dona la Generalitat i generant una embranzida de les dues administracions, ser capaç de pensar en una Terrassa no gran, (gran objectiu de molts governs de la ciutat), sinó en gran i en majúscules. Cal acabar de posicionar en el mercat el Polígon Industrial dels Bellots, i acordar de forma definitiva les condicions per poder urbanitzar el Polígon Industrial de Can Guitard; Terrassa ha de tenir preparada una oferta de sòl industrial per poder oferir-lo a la Generalitat, la qual a través d’Acció rep constants sol·licituds de sòl per part d’empreses estrangeres que s’estan ubicant en el Bages o inclús en el Penedès, indrets més llunyans dels centres estratègics del país que no pas Terrassa.

He mencionat a títol d’exemple la part econòmica perquè ha estat maltractada històricament pels governs socialistes de la ciutat, i perquè en el quasi any de govern de l’alcalde Ballart, segueix en l’oblit; ja sabem que són polítiques que no donen vots, i que per tant aporten pocs incentius electorals a les maquinàries dels partits (la de Tot X Terrassa d’en Ballart, és la que treu més fum). Però l’equip de govern perdrà una gran oportunitat si en aquesta bilateral no inclou un projecte sòlid, ja no de creació de riquesa i d’ocupació, que per suposat, sinó de clar posicionament de lideratge industrial i d’innovació a Catalunya.

Frases de l’alcalde Ballart com la de “volem ser el punt d’unió entre la Catalunya Central i la gran Barcelona”, queden francament bé i resulten fins i tot poètiques, però cal revestir-les de fets i accions. L’equip de govern té una enorme oportunitat de creixement qualitatiu per a la nostra ciutat, i des del grup municipal de Junts X Terrassa, l’encoratgem a que faci un projecte ambiciós i valent, per poder-lo desenvolupar junt amb la Generalitat de Catalunya; Terrassa i els terrassencs en resultaran molt beneficiats!

Miquel Sàmper

President GM Junts X Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa