MónTerrassa
Terrassa acull la 14a edició del Curs d’Estiu sobre la Unió Europea
  • CA

El dimarts 25 de juny s’inicia la catorzena edició del Curs d’Estiu sobre la Unió Europea a Terrassa. Unes sessions que es duran a terme fins al 16 de juliol organitzades pel Servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement comunitari i posar sobre la taula alguns dels temes més rellevants i d’actualitat dins l’àmbit europeu.

El curs s’adreça a tota la ciutadania, les matriculacions són gratuïtes però es requereix inscripció prèvia abans del divendres 21 de juny a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa mitjançant la següent adreça: https://seuelectronica.terrassa.cat/curs-estiu-UE.

En aquesta nova edició del curs, quatre experts de diverses institucions duran a terme un seguit de conferències sobre temes d’interès vinculats a la Unió Europea, com l’Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’Europa de les ciutats i la ciutadania, el pilar europeu dels drets socials o el paper del Parlament Europeu dins la Unió Europea. Aquestes sessions tenen com a principal objectiu apropar temàtiques comunitàries a la ciutadania per poder conèixer millor l’organització de les institucions europees i quins són els principals reptes de futur dins la Unió Europea.

La primera de les sessions del curs tindrà lloc dimarts 25 de juny a les 18.30 h a la Biblioteca Central de Terrassa amb el títol “Europa i l’Agenda 2030” i anirà a càrrec de Federico Buyolo, director de l’Oficina de l’Alta Comissionada per a l’Agenda 2030 del Govern d’Espanya a Madrid. Els dies 2, 9 i 16 de juliol, tindran lloc les tres sessions restants del curs, a la mateixa Biblioteca Central de Terrassa, entre les 18.30 i les 20 h. El programa serà el següent:

• Dimarts 2 de juliol: “Construint una Europa Social”, a càrrec de Sonia Fuertes, presidenta de la Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS).

• Dimarts 9 de juliol: “La UE i les ciutats: Com les ciutats fan que Europa sigui millor per a la ciutadania”, a càrrec de Marta Marcuzzi, coordinadora de les ciutats membres de la xarxa EUROCITIES a Brussel·les.

• Dimarts 16 de juliol: “Quin hauria de ser el rol del Parlament Europeu a la Unió Europea?”, a càrrec de Montserrat Pi, doctora en Dret i professora titular de Dret Internacional Públic a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Al curs d’enguany, s’hi han inscrit ja una quarantena de persones que rebran, en finalitzar les sessions, un certificat d’assistència atorgat per l’Ajuntament de Terrassa i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, si acrediten un mínim d’assistència a tres de les quatre sessions. Durant el curs es repartirà entre les persones assistents documentació diversa editada per les institucions comunitàries i organitzacions especialitzades. En el conjunt de les tretze edicions anteriors han participat prop d’un miler de persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa