MónTerrassa
TeC i PDeCAT, junts per reclamar una Oficina d’Atenció a la Gent Gran
  • CA

Terrassa en Comú i PDeCAT presenten de forma conjunta una proposta de resolució per al proper ple municipal del mes d’octubre a l’Ajuntament de Terrassa. La moció pretén “diagnosticar les necessitats i els recursos/serveis necessaris per a la gent gran de Terrassa i millorar-ne la seva atenció”.

Els acords que es presenten són:

Primer.- Que l’Ajuntament de Terrassa elabori un informe detallat sobre la situació de dèficit de places residencials públiques destinades a la gent gran que hi ha a la ciutat de Terrassa amb l’objectiu de fer una radiografia acurada de la situació existent per poder afrontar l’envelliment actual i futur de la ciutat, a banda de clarificar competències entre administracions i incrementar la col·laboració, per tal d’abordar la manca de recursos i millorar la qualitat del servei. La diagnosi sobre residències ha de ser un pas més dins d’una estratègia més àmplia.

Segon.- Demanar a la Generalitat la constitució d’una taula bilateral entre ambdues administracions per poder treballar amb antelació l’envelliment progressiu de la societat, un pla de xoc immediat per fer front les actuals llistes d’espera i manca de places, per l’actualització dels equipaments pendents i per posar en marxa més aviat possible el màxim nombre de places públiques. Al mateix temps, en aquesta taula també s’haurà de treballar per a millorar la qualitat d’aquest servei, per a la creació d’un sistema d’informació periòdic, transparent i àgil sobre les places disponibles i les llistes d’espera, per un increment de les auditories que permetin comprovar la qualitat i l’eficiència del servei que es presta i per explorar la possibilitat de nous models residencials.

Tercer.- Posar en marxa el programa Sempre Acompanyats al Districte 1 en un termini màxim de 4 mesos i planificar la implementació del mateix a la resta de Districtes (2, 3, 5, 6) al llarg de l’any 2019.

Quart.- Crear l’Oficina d’Atenció a la gent gran, dins del servei de promoció de la gent gran i ubicat a les seves mateixes instal.lacions (Casal Anna Murià), com un espai de referència on es presti un servei integral per tal de resoldre les consultes que girin entorn al col·lectiu de la gent gran, tals com residències públiques, ajuts al lloguer, informació sobre el SAD, transport, tràmits de decessos, incapacitats, viudetat o de darreres voluntats, i en definitiva, qualsevol circumstància que els pugui afectar.

Cinquè.- Acompanyar l’acord cinquè de la dotació pressupostària necessària per poder-lo posar en funcionament al més de Gener de 2019.

Sisè.- Comunicar aquesta acords al Consell de la Gent Gran de Terrassa, a la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa i a la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa