Sàmper no descarta tornar al confinament comarcal després de Setmana Santa: És una opció

El Procicat estudiarà la mesura en funció de les dades epidemiològiques

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que Catalunya podria tornar al confinament comarcal després de Setmana Santa per frenar la propagació de la Covid-19 i evitar un increment de contagis després del període festiu: “És una opció”.

En declaracions a Rac1 que ha recollit Europa Press aquest dissabte, ha explicat que la decisió s’haurà de valorar juntament amb el Procicat en tornar de Setmana Santa i que seran les dades epidemiològiques les que determinaran les properes mesures i restriccions, atès que les vigents finalitzen el dia 9 d’abril. Quan li han preguntat per la possibilitat de modificar el toc de queda, ha recordat que és una competència del Govern central que “s’haurà de plantejar en els propers dies” perquè el decret d’estat d’alarma s’acaba a principis de maig.

Tot i que ha destacat que limitar la interacció nocturna és una mesura eficaç per frenar el virus, s’ha mostrat partidari d’allargar el toc de queda fins a les 23.00 hores a Catalunya si les autoritats sanitàries així ho avalen.

Nou comentari