MónTerrassa
La Sala d’Apel·lacions del Suprem revisa l’empresonament de Rull
  • CA
Josep Rull, a l’entrada del Suprem | ACN

!--akiadsense-->

La Sala d’Apel·lacions del Suprem –que revisa les decisions del jutge Pablo Llarena- estudia aquest dimecres els recursos presentats contra els empresonaments dels consellers destituïts Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. Els tres magistrats que formen la sala (Francisco Monterde, Miguel Colmenero i Alberto Jorge Barreiro) estudiaran els recursos presentats per les seves defenses contra la decisió del jutge Llarena de tornar-los a empresonar el passat 23 de març, el mateix dia que els notificava les interlocutòries de processament per rebel·lió i malversació (a excepció de Forcadell, que només ho està per rebel·lió). Tal com han informat els seus advocats, Bassa, Rull i Romeva han demanat no assistir a la vista i la Guàrdia Civil no els ha traslladat des de les presons d’Estremera i Alcalà-Meco. A dependències de l’Audiència Nacional ja estan esperant per comparèixer davant la sala del Supem l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el conseller destituït Jordi Turull. La decisió de la sala sobre si els deixa o no en llibertat és molt probable que no se sàpiga avui.

Fins ara, la Sala d’Apel·lacions ha confirmat totes les decisions del jutge instructor Pablo Llarena. Aquest dimecres, té sobre la taula els recursos presentats pels advocats de la defensa dels darrers empresonats: els consellers destituïts Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Turull, Rull, Romeva i Bassa ja havien estat un mes a la presó i havien sortit en llibertat provisional el 4 de desembre per ordre del mateix jutge Pablo Llarena, que els va fixar una fiança de 100.000 euros.

En el cas de Forcadell, només va passar una nit a la presó al novembre mentre feia efectiu el pagament de la fiança de 150.000 euros. Tots ells van reingressar als centres penitenciaris el passat 23 de març, per decisió del jutge Llarena que els va citar per revisar les seves mesures cautelars.

No tots estan presents al Suprem

La Guàrdia Civil ha traslladat a dependències del Suprem només a Carme Forcadell i Jordi Turull, que estaran presents a la sala i, si els magistrats ho permeten, podran intervenir. En canvi, la resta d’empresonats han optat per no demanar el trasllat i el seu recurs el defensaran directament els seus lletrats de la defensa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa