MónTerrassa
Puig denuncia la “censura” del 155 d’un acte de poesia a Brussel·les
  • CA
Lluís Puig, al seu lloc de treball a l’exili | Vicenç Batalla

!--akiadsense-->

El conseller de Cultura destituït pel govern espanyol, Lluís Puig, ha denunciat a través d’una piulada la “censura del 155” d’un acte literari a favor de la llibertat d’expressió. El recital organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) estava inicialment previst a la delegació del Govern a la capital belga però finalment es farà aquest divendres al Casal Català de Brussel·les, que juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes col·labora en la celebració de l’esdeveniment.

L’escriptora Bel Olid -membre de la Junta Directiva de l’AELC- ha explicat que l’associació ha “preferit” traslladar el recital al Casal a petició dels treballadors de la delegació, que després de l’acte de Sant Jordi en què va intervenir Puig han rebut amenaces “explícites” del govern espanyol, que hi ha prohibit “actes polítics”. “Un acte ple de prosa i poesia, de literatura catalana, també ha patit la censura del 155. Ho fan els que no els agrada cap literatura”, ha piulat Puig en compartir a Twitter l’acte.

A inicis d’abril el govern espanyol va autoritzar la celebració de l’acte però la setmana passada es va decidir fer, finalment, el recital al Casal i no a la delegació davant de la possibilitat que el govern espanyol considerés el recital un acte polític, ja que l’Associació havia decidit convidar-hi el conseller de Cultura destituït.

Al Casal Català hi llegiran textos i poemes aquest divendres Jordi Martín Lloret, Bel Olid, Gemma Pasqual i Sebastià Portell i els poetes Francesc Parcerisas, Teresa Pascual i Ismael Pelegrí. Roser Sebastià hi llegirà en representació d’Òmnium Cultural.

Durant les darreres setmanes va tenir lloc precisament a la delegació del Govern la celebració de la Setmana Catalana a Brussel·les amb motiu de Sant Jordi durant la qual la intervenció de Puig en un acte homenatge a Manuel de Pedrolo va tenir com a conseqüència el cessament de la llavors directora de Relacions Exteriors de la Generalitat, Marina Borrell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa