MónTerrassa
El PSC Terrassa reclama més recursos per superar la crisi de la Covid-19 el 2021
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa es troba immers en el procés d’aprovació del pressupost per l’any 2021, que es preveu crític per l’impacte de la COVID en les finances de la ciutadania. L’oposició ha manifestat múltiples queixes a aquest procés, tant en premsa com en diferents òrgans propis de l’Ajuntament. Avui, els regidors Alfredo Vega i Javier Garcia, del Grup Municipal Socialista, han fet públiques les seves propostes i crítiques a les comptes municipals. Alfredo Vega ha volgut ressaltar la necessitat de grans actuacions per la reactivació de la ciutat i fer que «sumi forces amb la resta d’administracions per no deixar ningú enrere».

En aquesta línia, ha presentat 4 eixos que consideren imprescindibles relacionats amb la crisi habitacional, l’ocupació, la digitalització i el comerç. Ha matisat que no volen fer aquestes aportacions com esmenes al pressupost, sinó com un compromís de despesa del superàvit del present exercici i d’altres fons extraordinaris que poden arribar d’altres administracions.

Pel que fa a la situació habitacional, la proposta dels socialistes s’emmarca en la potenciació de la compra d’habitatge mitjançant tanteig i retracte de cara a augmentar el parc d’habitatge públic destinat a la mesa d’emergència social. Alfredo Vega explica que tot i que la previsió de les inversions municipals de l’any vinent és de 1.250.000€, «els serveis municipals tenen la capacitat de gestionar el doble d’inversió», i proposen arribar als 2.500.000.

D’altra banda, i de manera similar a altres ciutats de l’entorn com Sabadell o Granollers, demanen una partida de dos milions d’euros per fer un pla municipal d’ocupació i formació destinat a «aquells egarencs i egarenques que s’hagin vist afectats per l’atur, que en aquests moments arriba a 16.400 persones a la nostra ciutat, i que es pot veure incrementat a partir de la finalització dels ERTOS», en estreta col·laboració amb altres administracions de l’estat.

Una altra qüestió que ha ressaltat la pandèmia és l’escletxa digital, ha reblat el líder del PSC; tant en l’entorn laboral com educatiu. Alfredo Vega ha mencionat la necessitat de «trencar la bretxa digital i generar oportunitats formatives per a totes les edats i ajuts per la connectivitat a aquelles famílies que tinguin dificultats per accedir a la e-formació o la e-administració», proposant una despesa de 500.000€.

L’última iniciativa presentada per Vega versa respecte la necessitat de tenir un comerç local «més fort, resilient i adaptat a les dificultats actuals». Amb una partida de 450.000€, els socialistes volen que l’Ajuntament engegui un pla de formació pel comerç, acompanyat d’una plataforma de venda local o comarcal que ajudi a la digitalització del teixit local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa