MónTerrassa
El PSC Terrassa qüestiona el format de les audiències públiques

El PSC Terrassa qüestiona el format de les audiències públiques que el govern municipal ha celebrat del 9 al 18 de novembre. Els socialistes consideren que no s’ha afavorit la participació ciutadana i que s’ha obstaculitzat la formulació de preguntes per part de la ciutadania. El regidor del PSC, Javier García, ha
valorat de forma negativa el format. «Les audiències haurien de ser una de les principals eines de rendició de comptes del Govern municipal i de participació de la ciutadania en els afers públics, en aquest cas en la gestió política de la ciutat. No obstant això, malauradament no podem afirmar que enguany s’hagi aconseguit aquest objectiu.»

Els socialistes creuen que «la pràcticament nul·la participació de la ciutadania en aquestes audiències demostra que el Govern municipal no té interès per fomentar l’interès ciutadà en els aspectes més destacats de la gestió pública municipal».

García ha afirmat que en aquestes audiències només van participar de forma directa quatre persones: «El fet de celebrar les audiències de manera telemàtica quan no hi havia necessitat de fer-ho, o agrupar diverses àrees en la mateixa audiència denota la voluntat del Govern d’entorpir tot el possible el fet que la ciutadania participi en aquest espai. I ho han aconseguit».

Els socialistes “lamentem el retrocés en participació i transparència que han provocat Tot per Terrassa i ERC en aquest mandat» i apunten a la disminució d’assistència de públic als plens municipals com un altre element que cal corregir. En aquest sentit, García ha anunciat que des del seu grup han presentat una proposta de resolució per a fomentar i impulsar la participació ciutadana als plens municipals: «Estem veient com el saló de plens està buit quan estem debatent assumptes tan importants per a la ciutadania com són elspressupostos municipals o les ordenances fiscals i per això volem incentivar que els veïns de Terrassa participin en aquestes sessions».

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jose Luis Charles Gracia a novembre 25, 2021 | 09:12
    Jose Luis Charles Gracia novembre 25, 2021 | 09:12
    I com entén el PSC, perdó, algunes persones molt destacades del PSC com són Eva Candela i Javier García la participació i la transparència? Serà com el que han fet en el procés d'elecció de la junta de la FAVT el mes d'octubre passat, amb una ingerència inexplicable, inadmissible i totalment fora de lloc en els assumptes interns d'una entitat que hauria de ser totalment independent respecte a les forces polítiques de la nostra ciutat. I que no confonguin l'obligada i necessària col·laboració entre entitats veïnals i socials amb els partits amb o sense representació a l'Ajuntament, amb la ingerència pura i dura per aconseguir que certes entitats siguin els seus òrgans de propaganda, i limitar-ne la independència respecte als temes de ciutat que ens afecten a tot el veïnatge, o és que ja estem en període electoral i tot s'hi val per aconseguir vots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa