MónTerrassa
PSC Terrassa celebra l’aposta de l’Estat per connectar la línia R4 amb l’aeroport
  • CA

El PSC de Terrassa celebra que el Consell de Ministres hagi autoritzat la licitació de les obres de la fase 2 de construcció de la nova accés ferroviari a la terminal T-1 de l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través d’Adif, licitarà aquestes obres amb una inversió de 73 milions d’euros i un termini d’execució de dos anys. Permetrà connectar la T-1 i T-2 de l’aeroport amb la ciutat de Barcelona, en uns 19 minuts entre l’estació de Sants i la terminal T-1. Amb el nou accés, hi haurà serveis directes de Rodalies a les dues terminals de l’Aeroport des de Manresa i Maçanet, via Barcelona, amb les línies R4 i R2, i es podrà accedir a les altres línies de rodalies i al Metro de Barcelona, a més de llançadores entre les terminals de l’aeroport amb l’AVE Madrid-Barcelona-Frontera Francesa.

Els socialistes es feliciten perquè afirmen que amb aquesta decisió del govern de Pedro Sánchez “els terrassencs podran arribar directament a l’aeroport a través la línia R4 de Rodalies en aproximadament una hora i sense fer transbord a Barcelona”. En defensa d’aquesta opció, al passat Ple de l’Ajuntament de Terrassa del mes de juliol, el Grup Municipal Socialista ja va presentar una Proposta de Resolució contraposada a la voluntat del Govern de la Generalitat de crear una llançadora entre Barcelona i l’aeroport a través de FGC.

En relació al Projecte de Pressupostos Generals de l’Estat pel 2021 presentat recentment i comparant-lo amb als Pressupostos aprovats el 2018, prorrogats el 2020, el PSC celebra que el pressupost d’inversió en el sector ferroviari i en rodalies a Catalunya s’ha incrementat un 121,6% (856,15 M €) passant dels 703,83 M € al PGE2020 als 1.559,98 M € en el Projecte de PGE2021.

En aquest sentit, el PSC de Terrassa recorda que els estudis per construir una nova estació a la línia R4 entre els barris de la Maurina i Can Boada segueixen el seu curs dins les previsions d’Adif. Aquesta és una reivindicació que durant l’anterior mandat, l’alcalde Alfredo Vega va traslladar al ministre, Jose Luis Ábalos; al president de Renfe, Isaías Táboas; i al coordinador general de Rodalies, Pere Macias, amb qui varen visitar els terrenys de la futura estació. El president del grup municipal del PSC Alfredo Vega destaca “la importància de construir aquesta nova estació que permetrà ampliar el servei de transport públic, donant cobertura als barris de l’oest de la ciutat, i que també anirà acompanyada de la construcció de tallers annexes, obrint la possibilitat de crear cicles de formació professional de manteniment ferroviari i generar llocs de treball a la nostra ciutat”.

Finalment els socialistes de Terrassa també celebren que a partir del 31 d’agost la gestió de l’AP-7 entre Tarragona i La Jonquera i de l’AP-2 entre Saragossa i El Vendrell reverteixi a l’Estat, motiu pel qual s’eliminaran els peatges de Martorell i La Roca del Vallès, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa