MónTerrassa
El PSC reclama des de Terrassa una resposta europea a la pujada de la llum
  • CA

La seu del Partit Socialista de Catalunya a Terrassa va acollir aquest dijous una conferència sobre l’increment del preu de la llum i la necessitat que des d’Europa es doni una resposta conjunta. L’acte va comptar amb la presència del diputat al Parlament de Catalunya i responsable de Territori i Infraestructures del Govern Alternatiu (PSC), Jordi Terrades, i el regidor de l’Ajuntament de Terrassa Marc Armengol.

Terrades va recalcar la necessitat d’impulsar de manera més notable la generació d’energies renovables per tal de reduir els costos de generació i alhora perquè es podrien substituir els 3.200 MW que actualment aporten les tres centrals nuclears catalanes, i que haurien de tancar en els pròxims anys. Es calcula que calen 10.000 MW de generació renovable per substituir la nuclear. En aquest sentit, el diputat socialista va manifestar que “Catalunya té un problema diferencial respecte a la resta de territoris espanyols”, perquè en els darrers anys “només s’ha instal·lat un sol aerogenerador”. I culpa al Govern, “sota la pressió de la CUP”, de buscar “vies d’aplicar una moratòria en la instal·lació de centrals eòliques i solars”.

Però també va recalcar com caldria que es donés una resposta des de la Unió Europea en mesures de llarg recorregut com podrien ser la reforma de fixació dels preus dels subministraments -també del gas natural, víctima de disputes geopolítiques i amb una pujada de preus creixent-. I és que el diputat va recordar que la pujada del preu de l’energia no és un fenomen estatal sinó conjuntural a tot Europa.

Terrades va destaxar les mesures conjunturals aprovades pel govern de Pedro Sánchez, les quals va considerar “molt necessàries en aquest moment” però que no “signifiquen la desaparició d’una gran quantitat de costos associats a l’energia”. Pel socialista, cal replantejar “el sistema de producció elèctrica i l’estructura de fixació de preus per tal de reduir els costos de generació”. Finalment, en el torn de paraules posterior es va debatre sobre les dimensions del problema energètic i es va destacar la necessitat de fer pedagogia dels efectes de les transformacions necessàries per caminar cap a un futur neutre en emissions.

Acte Jordi Terrades i Marc Armengol, a la seu del PSC Terrassa | PSC Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa