MónTerrassa
El PSC exigeix més participació en l’agregació de Les Fonts Sant Quirze
  • CA
Marc Armengol,
Marc Armengol, | cedida

!--akiadsense-->

El Grup Municipal del PSC Terrassa ha explicat els temes que es tractaran en el proper ple municipal que se celebrarà divendres 20 a l’Ajuntament, el darrer de l’any. Segons ha explicat el portaveu del Grup, Marc Armengol, els socialistes han presentat una esmena a la proposta de resolució presentada per Alcaldia sobre l’inici del procés d’agregació del nucli de Les Fonts de Sant Quirze a la ciutat de Terrassa «ja que considerem que aquest serà un dels temes claus d’aquest mandat i no pot dur-se a terme sense la implicació dels veïns i veïnes de Les Fonts». I ha afegit: «Sembla que un cop més, el govern de TXT i ERC vol obviar la participació ciutadana però nosaltres reclamarem que s’incorpori una Comissió de participació ciutadana que aplegui les entitats i associacions del barri de Les Fonts per tal que aquestes també puguin participar de manera directa i fer un seguiment del procés».

En principi, el govern només preveia una comissió bilateral entre alcaldies i una Comissió bilateral tècnica «nosaltres pensem que els residents de Les Fonts seran les persones més afectades per l’annexió i per tant, han de tenir veu i estar informats de manera directa de totes les decisions que es preguin» ha manifestat Armengol.

En aquest proper ple, el PSC també ha presentat un acord per reclamar que a les universitats es garanteixi la llibertat d’expressió. Segons ha explicat el portaveu del Grup Municipal, «en massa ocasions hem vist com algunes formacions o col·lectius han actuat al recintes universitaris amb actituds totalitàries. Volem que totes les idees es respectin i més en un espai com són les universitats, institucions fonamentals en l’àmbit de la formació, però també tenen un paper clau en la transmissió dels valors civils, ètics i socials que caracteritzen una societat democràtica».

D’altra banda, el PSC Terrassa ha portat al ple de desembre una proposta, que compta amb un ampli suport, per tal de fomentar les adopcions d’animals iniciant una campanya en època nadalenca. Segons ha informat Armengol: «pensem que seria interessant aprofitar el període de les festes nadalenques per a duu a terme una nova acció que serveixi, principalment, per promoure l’adopció d’animals entre la ciutadania» i en aquest sentit, ha afegit: «el programa d’activitats de Nadal proporciona alguns espais que creiem que podrien ser idonis per al desenvolupament d’una campanya d’aquestes característiques.

Per exemple, la tradicional Fira d’Hivern que cada any se situa a la Rambla d’Ègara i que atreu un gran nombre de visitants podria ser un espai propici per a la instal·lació d’un estand informatiu que promogués l’adopció, la tinença responsable i l’abandonament zero».

La junta de portaveus ha acordat de manera unànime una proposta que dóna tot el suport als 760 treballadors i treballadores de l’empresa Continental de Rubí, que degut a un procés de reestructuració, veuen incert el seu futur.

El Grup Municipal del PSC ha anunciat que votarà a favor de la proposta d’acord de Junta de portaveus presentada per TXT,ERC I C’s que demana a l’Autoritat del Transport Metropolità que revisi amb caràcter d’urgència la política tarifària per a l’any 2020 i anul·li el caràcter unipersonal dels títols T-casual, així com revisi el cost dels títols de transport per assegurar que compleixen l’objectiu amb què han estat ideats. Segons Marc Armengol, també és pertinent l’acord que un cop més, insta a l’ATM a situar Terrassa en la zona tarifària 2 «ja que això suposa un clar greuge comparatiu que fa massa anys que dura» ha reblat el portaveu socialista. La proposta també recull la petició d’instaurar de forma àgil un sistema transitori per pal·liar el greuge comparatiu que pateixen les persones usuàries de la nostra ciutat mentre no s’implementi la T-Mobilitat.

Armengol lamenta que el ple es buidi de contingut, a favor de la junta de govern

El portaveu del Grup Municipal Socialista ha aprofitat aquesta roda de premsa per tornar a evidenciar que els plens municipals «cada vegada estan més buits de contingut i això és a causa de la decisió presa per l’executiu de TXT i ERC, de passar molts temes només per Junta de Govern, de manera que s’elimina el debat públic en qüestions que tenen rellevància». Armengol considera que aquesta decisió que l’executiu va prendre a l’iniciar el mandat també resta participació i empobreix el debat ideològic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa