MónTerrassa
El Parlament colla el Govern perquè tiri endavant la Ronda Nord a Terrassa
  • CA

El Parlament de Catalunya ha collat el Govern perquè tiri endavant la Ronda Nord que connectaria Terrassa amb Sabadell. En la sessió d’aquest dijous, el ple ha demanat que es faci efectiu el conveni d’acord i finançament que garanteixi la redacció del projecte de la perllongació de la B-40 entre les dues cocapitals vallesanes. Això ha estat possible gràcies als vots favorables de PSC, PP, Cs, Vox i Junts, mentre que ERC (partit al Govern), CUP i En Comú Podem hi han votat en contra.

D’aquesta manera, malgrat les reticències dels republicans i l’anunci del conseller de Territori i Sostenibilitat, Juli Fernández, que es descartava la Ronda Nord i que es preferia apostar per una ampliació de la N-150, la pressió de la resta de partits ha estat majoritària, i forçarà a l’executiu català a fer el primer pas per tirar endavant aquesta infraestructura. Una infraestructura que l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s’hi mostren totalment partidaris.

Per ara, aquesta setmana, Fernández sí que ja havia anunciat que el Govern licitaria la connexió d’una part de la B-40. En concret, en les pròximes setmanes, sortirà la licitació de la connexió del Quart Cinturó amb la C-58 i la C-16, al Vallès Occidental. Això suposarà una inversió d’11,6 milions d’euros. Una inversió que des del PSC li recorden que ha de formar part dels pressupostos catalans, encara pendents d’aprovar.

Reclamen la línia ferroviària entre Maresme i els Vallesos

No ha estat l’única proposta de mobilitat que ha estat debatuda en la sessió plenària. Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, el Parlament també ha aprovat instar el Govern a reclamar al Ministeri de Transports la cessió de la titularitat de les infraestructures de Rodalies. Aquest punt de la moció proposada per Junts s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte de Vox, Cs i PPC, que hi ha votat en contra. I també sobre Rodalies, s’ha acordat demanar a Transports que inclogui la línia orbital ferroviària que connectaria el Maresme amb els dos Vallesos i el Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa