MónTerrassa
PACMA presenta per primer cop candidat a l’alcaldia de Terrassa
  • CA

El partit PACMA presenta per primer cop candidat a l’alcaldia de Terrassa. L’agrupació animalista ha decidit fer un pas endavant i ha buscat una persona que pugui liderar la candidatura als comicis que se celebraran el pròxim 28 de maig. Es tracta de David Martínez, un veí del barri de Ca n’Aurell i de professió enginyer tècnic. Ell serà la cara visible del recentment reanomenat Partido Animalista Con el Medio Ambiente que aspira a fer-se un lloc dins del Consistori egarenc.

Martínez té 50 anys i tot i que és nascut a Barcelona, viu des de fa més de 25 anys a la nostra ciutat. “Vaig venir a una fira sobre habitatge a Terrassa i ja m’hi vaig quedar”, ha manifestat. Assegura que les seves aficions són el teatre i la música, però també és un gran esportista, ja que practica la boxa i el ioga. És analista programador en el sector privat, però el que l’ha conduït a dirigir el partit local de PACMA és la seva “gran passió” pels animals que va començar quan va recollir una gossa perduda a Terrassa que va resultar estar embarassada i que va acabar al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics.

Senglars, protectora i policia municipal

Des de PACMA subratllen la vinculació del cap de llista amb el voluntariat de diverses protectores i associacions. Fruit d’això ha estat president de l’associació Veu Animal. Considera que “els animals necessiten un canvi urgent de paradigma” perquè no es pot deixar la defensa dels seus drets “a que el tècnic de torn tingui o no simpatia pels animals”. Per això diu, “només PACMA pot garantir-ne la seva integritat” perquè “som l’únic projecte polític que de veritat es preocupa pels animals, el medi ambient i la justícia social, sense ambigüitats”.

David Martínez ha aprofitat la seva presentació oficial per donar a conèixer ja algunes de les mesures que ell duria a terme si PACMA aconsegueix representació a l’Ajuntament de Terrassa. “Començaria apostant per una vacuna anticonceptiva per als senglars, acabant amb les batudes actuals; i el pinso anticonceptiu pels coloms”, per exemple. Una reunió amb els diferents col·lectius animalistes de la ciutat, seria el següent pas. Però va més enllà i creu que calen millores a les instal·lacions de la protectora i una nova ordenança municipal d’animals, “més moderna i completa”.

I acaba recordant que perquè els drets dels animals estiguin plenament garantits també cal que “es formi la policia municipal”, amb l’objectiu d’evitar “que es repeteixin imatges lamentables com les de fa uns mesos, on un agent va colpejar un gos durant un procés d’identificació“.

PACMA a les eleccions del 14F a Terrassa

PACMA no s’ha presentat mai a unes eleccions municipals així que resulta complicat saber quin seria la seva estimació de vot o la seva possible incidència. Tanmateix, sí que es presenta en eleccions catalanes i espanyoles. D’aquesta manera, en els darrers comicis celebrats el 14 de febrer de 2021, el Partido Animalista va obtenir uns resultats pobres però va sumar vots. I d’entre tots els barris de Terrassa, on va obtenir més suports van ser a Xúquer i a Can Palet II, amb més d’un 2% dels vots recollits. Aquesta xifra contrastava, per exemple, amb els 0 vots de l’Antic Poble de Sant Pere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa