MónTerrassa
Operació de la Guàrdia Civil contra l’independentisme
  • CA

La Guàrdia Civil està realitzant des de primera hora d’aquest dilluns una operació contra activistes independentistes que, suposadament, preparaven actes violents. L’operatiu dels Serveis d’Informació de la Guàrdia Civil està ordenat pel Jutjat Central número 6 de l’Audiència Nacional i se salda a les 7.30 hores amb nou detinguts. També té previst realitzar escorcolls. En aquests moments hi ha registres, com a mínim, a Sabadell i a Mollet del Vallès, i no es descarten més detencions.

Segons ‘El Confidencial’, durant els registres s’han localitzat “abundants substàncies i materials considerats precursors per a la confecció d’explosius i que serien susceptibles (a l’espera de la confirmació pels especialistes) de ser emprats en la fabricació d’artefactes explosius i de ser utilitzats contra objectius seleccionats per un grup de militants dels CDR”. També s’hauria confiscat “abundant” documentació i material informàtic que haurà de ser ara analitzat.

El mateix diari assenyala que als detinguts se’ls imputen els delictes de rebel·lió i sedició, així com els de terrorisme i tinença d’explosius, i diu que la “certesa” de la “capacitat letal” que podien suposar aquestes accions, que estaven destinades a perpetrar-se durant el període comprès entre l’aniversari del referèndum de l’1-O de 2017 i l’anunci de la sentència del ‘procés’, ha portat a la Guàrdia Civil a decidir detenir als implicats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa