MónTerrassa
Vila (Primàries): “Terrassa és insuficientment independentista”
  • CA
Olga Vila

!--akiadsense-->

Olga Vila està al front de Primàries Terrassa des de fa un parell de setmanes.

Qui és Olga Vila?

Sóc una persona que viu i treballa a la ciutat de Terrassa i a qui li preocupa el que passa al seu entorn.

Per què Primàries i no una altra opció política?

Perquè és la manera més democràtica de poder participar en la política, mitjançant unes llistes totalment obertes, on la gent decideix els seus representants sense estar sotmesa a cap jerarquia, i de la mateixa manera, també del tot oberta i participativa, pren totes les decisions per avançar cap a la independència.

Quina ha estat la seva relació amb la política fins ara?

Cap, si entenem per política la política partidista.

Què és Primàries Terrassa?

És un moviment nou que va començar a finals de l’any 2018. El 2 de febrer del 2019 vàrem realitzar unes primàries perquè la gent determinés la llista que, finalment, es va presentar a les eleccions municipals del 26 de maig d’aquell any.

Qui hi ha?

A Primàries Terrassa hi ha un grup de persones que creu en el projecte. Acabem de formar un equip de coordinació amb els sis candidats que ens vam presentar a les votacions per coordinar l’assemblea local de Primàries Catalunya.

Què pretenen?

L’objectiu és clar: volem una ciutat republicana en una República catalana independent. A Terrassa, treballem per fer una ciutat millor i donar-nos a conèixer.

Podem veure unes Primàries Terrassa presentar-se a les eleccions municipals?

I tant! Per què no? Estem treballant amb l’objectiu de presentar-nos a les eleccions municipals vinent i començar a veure un Ajuntament coherent entre allò que diu i el que realment fa per a la seva ciutadania.

Quins són per Olga Vila els principals problemes de Terrassa?

La pobresa en tots sentits (econòmica, energètica, en els dèficits d’accés a l’habitatge…). Lligada a l’anterior, la segregació per barris. El transport públic, la mobilitat. El comerç al centre. La manca de residències públiques i de qualitat per la gent gran. Les llistes d’espera pel que fa a la salut. Són tantes coses i tan colpidores! No podem donar-nos per satisfetes amb tot el que està passant a la nostra ciutat!

Terrassa és una ciutat independentista?

Com demostren els resultats de les eleccions municipals, Terrassa és una ciutat molt abstencionista, en termes polítics, i encara insuficientment independentista. Però sí que hi ha força gent molt conscienciada, que lluita per la independència de Catalunya. La mostra està en els diferents actes que es fan a la ciutat i que sempre mobilitzen un bon nombre de conciutadans.

La independència comença als municipis?

La independència la comença i la fa la gent que té desig d’un futur millor, lluny del règim del 78.

La propera Convenció Nacional se celebra a Terrassa el dissabte 7/3 al cinema Catalunya. Per quina raó s’ha escollit la ciutat?

Terrassa va ser la ciutat que va escollir les seves llistes a les municipals amb primàries pures i amb més participació per part dels electors. De moment, hem estat també l’única ciutat que ha sotmès a votació oberta els seus càrrecs locals. Mantenim unes excel·lents relacions amb la resta de municipis on és present Primàries, i un dels nostres membres, en Mario Soria, ha estat recentment escollit portaveu de Primàries Catalunya, conjuntament amb la companya Carol Frías de l’Assemblea Local de Castelldefels.

Quines són les línies d’actuació?

Consolidar-nos com a moviment independentista a la nostra ciutat. Empoderar la gent, canviar la mentalitat de súbdits per la de ciutadans, fer que participi en les decisions que ens afecten a la ciutat i al país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa