MónTerrassa
El nou conseller d’Interior Miquel Sàmper renuncia a ser regidor de Terrassa
  • CA
Miquel Sàmper, via telemàtica des de la conselleria d'Interior
Miquel Sàmper, via telemàtica des de la conselleria d’Interior | captura

!--akiadsense-->

El nou conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper renuncia a la condició de regidor de l’Ajuntament de Terrassa. Tot s’ha accelerat després de la decisió d’ahir dijous del president de la Generalitat, Quim Torra, de posar al front d’una de les àrees més complicades del Govern l’advocat egarenc. A la sala de plens del Raval s’ha celebrat aquesta mateixa tarda un Ple Municipal extraordinari. L’acte ha tingut lloc de forma telemàtica per culpa de la pandèmia. L’ordre del dia: Prendre coneixement de la renúncia a la condició de Regidor d’aquesta Corporació presentada pel senyor Miquel Sàmper Rodríguez. El seu lloc l’ocuparà Montse Trullàs, la candidata número 5 de Junts per Terrassa a les últimes eleccions municipals, mestra de formació d’adults a l’escola Anna Murià de Terrassa.

“Tinc un únic sentiment. Certa nostàlgia. No sé si us he tractat prou bé. Gràcies a tots. Ha estat un honor treballar cinc anys a aquesta casa amb els regidors d’abans i els dara. De tots he après. Una experiència maca, tot i la tensió d’alguns moments. Me’n vaig amb un gran record. me’ vaig amb molts amics i estimació de gent que no em pensava. Ara els estimo com a amics. La política fa que ens barallem. Dilluns no sabia res del càrrec. M’ofereixi a venir aviat i establit col·laboració entre el departament i l’Ajuntament. Aprofiteu que teniu un conseller de Terrassa-tres, però un és a la presó i un a l’exili.”

Meritxell Lluís, des del grup municipal de Junts, ha recordat consellers de Terrassa en altres legislatures i els actuals, Josep Rull, empresonat a Lledoners, i Lluís Puig a l’exili. “Vas posar les bases de la política econòmica local quan estaves al govern de la ciutat.”

Javier González. de Cs, ha recordat que es van conèixer amb el conseller el 2015. “La relació va ser molt bona quan portava Promoció Econòmica a l’Ajuntament. Vam fer coses innovadores. En temes independentistes vam estar allunyats. En aquest últim any, hem tingut bona relació i hem caminat junts en temes com la crítica a l’actual govern. Sempre ha estat positiu el Miquel. Desitjar encert en el camí que encara. I demanar que es respecti la professionalitat dels Mossos d’Esquadra, que han de ser respectuosos amb l’Estatut i la Constitució”.

Isaac Albert, d’ERC: “Hem passat per diferents etapes en aquests anys. Però em separat política de les relacions personals. Has tingut capacitat de transmetre la teva passió. El pas per la política local et servirà a la Generalitat. Esperem que tinguis molts encerts. Gaudeix del moment. Sort i encerts”.

Alfredo Vega, del PSC: “Afegeixo que el ple perd un gran cuiner. El Miquel ens deixa una gran petjada humana.” “Desitjar.-li tota la sort del món. Tot i que tindrà un recorregut curt perquè la legislatura sembla que s’acabarà abans,” ha dit el socialista Marc Armengol.

Per la ciutat i l’Ajuntament és un honor. Per Terrassa és una pèrdua. Miquel és exemple de voluntat d’entesa. Ara li espera una tasca difícil. La Generalitat guanya un bon conseller. Li demano que faci el possible per reforçar els Mossos a Terrassa i que la Policia no hagi de fer tasques que no li pertoquen. Plena disposició a continuar treballant amb la Generalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa