MónTerrassa
Nou capítol del cas “Pancarta Llibertat Presos Polítics” penjada a l’Ajuntament
  • CA

Cs Terrassa explica que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a la formació taronja i ha condemnat a l’Ajuntament egarenc “per vulnerar la neutralitat institucional en penjar una pancarta separatista a la façana del consistori”. La història, doncs, entra en un nou capítol. La sentència, explique els del partit liderat per Javi González, es va dictar el passat 28 de juliol però ara, comenten, la secció cinquena del TSJC l’ha declarat ferma. “Aquesta declaració de fermesa de la sentència es produeix després d’haver transcorregut el termini legal sense que l’Ajuntament de Terrassa hagi anunciat la interposició d’un recurs de cassació contra aquesta”. La pancarta en referència als presos polítics de la façana del consistori es trobava en la zona del despatx dels republicans, a la part baixa de l’edifici de Lluís Muncunill.

La sentència és fruit d’una demanda promoguda per la formació taronja a Terrassa al setembre de l’any 2020 per exigir a l’Ajuntament que “compleixi amb la legislació vigent i defensi una institució neutral i al servei de tots els ciutadans, independentment de la seva ideologia”, va declarar el portaveu del grup municipal Javier González. Aquesta demanda es va incoar després que al novembre del 2019 Javi González exigís a Esquerra Republicana i a l’alcalde, Jordi Ballart, retirar una pancarta de la façana del consistori.

González celebra que la justícia “torni a donar-nos la raó” i ha declarat que la sentència ferma del TSJC “deixa en evidència, una vegada més, a l’alcalde de Terrassa, als responsables de la direcció dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Terrassa i als socis independentistes de Tot per Terrassa”. El portaveu taronja considera que “aquesta sentència crea un precedent a Terrassa” i afegeix que “és un clar exemple de la política impulsada per Ciutadans per a defensar la neutralitat de les institucions públiques”.

La formació taronja ha anunciat que “estudiarà la forma en què els responsables assumeixin les conseqüències dels seus actes, perquè els ciutadans de Terrassa no tenen per què pagar l’obcecació de Jordi Ballart per complaure al seu soci independentista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa