MónTerrassa
La pancarta dels presos polítics a la façana de l’Ajuntament de Terrassa encara cueja

La sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per l’Ajuntament de Terrassa contra el contenciós presentat pel Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Terrassa per a la “defensa de la neutralitat institucional” i li ha imposat al Consistori el pagament de les costes causades, amb el límit de la quantitat de 1.000 euros. Aquesta sentència és fruit d’una demanda incoada per la formació taronja al setembre de 2020 perquè “l’Ajuntament compleixi amb la legislació vigent i defensi una institució neutral i al servei de tots els ciutadans, independentment de la seva ideologia”, ha apuntat Javier González, portaveu de Cs, que ha afegit que “la simbologia partidista a l’Ajuntament atemptava contra el principi de neutralitat política de les institucions públiques”.


Cal recordar que al novembre de 2019 el portaveu del Grup Municipal de Cs a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ja va exigir a ERC i a l’alcalde que retiressin la pancarta en referència als presos polítics de la façana del consistori (es trobava en la zona del despatx dels republicans, a la part baixa de l’Ajuntament). El portaveu local de Cs va anunciar que la formació taronja acudiria al contenciós si no es produïa la retirada de la mateixa i ha declarat que “avui la justícia torna a donar-nos la raó, en contra del criteri de l’alcalde, del seu soci independentista i dels serveis jurídics municipals”.


La desestimació del recurs d’apel·lació i la consegüent condemna en costes es produeix després que el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Barcelona requerís personalment a Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, a retirar de la façana de l’Ajuntament la simbologia en un termini de 48 hores. González ha afirmat que “la jurisprudència en aquest sentit és molt clara” i en la seva opinió les al·legacions realitzades pels serveis jurídics de l’Ajuntament “mancaven de base jurídica sòlida en afirmar que la reivindicació política respon al dret de llibertat d’expressió quan la sentència del Tribunal Constitucional 244/2007 exposa que les institucions públiques no gaudeixen d’aquest dret fonamental”. A més, tal com ha reflectit el Tribunal en la Sentència, l’Ajuntament de Terrassa “no pot escudar-se en què aquesta pancarta va ser penjada per decisió del grup municipal d’ERC”.


Finalment, González ha assenyalat que “aquest és un pas més donat per Ciutadans per a defensar la neutralitat en les institucions públiques”, el portaveu de Ciutadans ha lamentat que “l’obcecació de l’alcalde per complaure a ERC la paguin ara els ciutadans de Terrassa com a resultat d’una irresponsabilitat infantil”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa