MónTerrassa
El Jutjat dona 48 hores a Ballart per retirar la pancarta d’ERC de la façana de l’Ajuntament
  • CA
La pancarta d'ERC a la façana de l'Ajuntament
La pancarta d’ERC a la façana de l’Ajuntament | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

El Jutjat contenciós administratiu 1 de Barcelona ha donat un termini de 48 hores a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (Tot per Terrassa) perquè tregui la pancarta col·locada en la façana de l’edifici del Raval de Montserrat. La decisió correspon a les mesures cautelars sol·licitades en el contenciós presentat pel Grup Municipal de Ciutadans (Cs) per a la retirada immediata d’aquesta pancarta sense esperar a la celebració del judici. El portaveu de Cs, Javier González, ha insistit a Ballart perquè “anteposi els interessos de tots els ciutadans de Terrassa que no es veuen representats per aquesta simbologia partidista i sigui ferm davant ERC”, soci de govern, que “manté pancartes partidistes a la finestra del despatx del seu grup municipal des de 2019 sense que l’alcalde faci res per a fer complir la llei”.

La jutge diu que “les institucions públiques, a diferència dels ciutadans, no gaudeixen del dret fonamental a la llibertat d’expressió”, a més que “estan obligades a retirar aquests elements i tenen el deure de vetllar perquè no tornin a ser instal·lats” en tot moment, no només en període electoral. Destaca que la col·locació de la pancarta d’ERC “no se sosté formalment en cap acord” i la seva retirada no suposa “cap pertorbació greu per als interessos generals o de tercers”.

Javier González ha reblat que la col·locació d’aquesta mena de simbologia “incompleix la legislació vigent sobre la neutralitat política de les institucions públiques”, motiu pel qual Cs ha advertit repetidament a l’alcalde sobre la seva retirada sense èxit (fins i tot amb diverses mocions presentades en el ple) fins que va decidir interposar el recurs contenciós el setembre passat. La decisió es va basar en “un informe independent realitzat pel secretari de l’Ajuntament que defensa la neutralitat de les institucions”.

El responsable local de Cs ha insistit a criticar que en tot aquest procés l’alcalde “fa costat a aquells que van intentar trencar la convivència de tots en 2017 i que han promès que el tornaran a fer”. En aquest sentit, ha lamentat que Ballart s’hagi emparat en una nota del departament jurídic municipal que, segons González, era “insuficient i més que discutible, però complia les necessitats del senyor Ballart de conservar el govern amb el seu soci ERC”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa