MónTerrassa
Montse Font (ERC): La línia vermella és el PSC
  • CA
Montse Font
Montse Font | cedida

!--akiadsense-->

Montse Font és la candidata terrassenca d’ERC. Va al lloc 46 de la llista.

Qui es Montse Font Fabra?

Montserrat Font Fabra és Enginyera tècnica industrial i psicòloga social, funcionària de la Generalitat de Catalunya i actualment cap del servei del CECAT de la Direcció General de Protecció Civil. Exerceixo també com a docent en el Grau de Seguretat i Prevenció de la FUAB i formadora del ISPC.

Soc militant d’ERC i formo part de l’executiva d’ERC Terrassa i de l’Assemblea de dones d’ERC Terrassa.

Qui li va proposar ser candidata?

Va ser un plantejament d’alguns membres de l’executiva de Terrassa, i em va semblar que seria bo de provar de tenir alguna representant de Terrassa a la Candidatura d’ERC del Vallès Occidental, i per tant al Parlament.

La campanya al Vallès va ser complexa, ja que era una decisió d’última hora i per tant només disposava de 10 dies per presentar-me a tots els municipis de la comarca, quan altres candidats i candidates ja feia algun temps que recollien avals. Però he de dir que va ser molt interessant i agradable conèixer les companyes i companys d’ERC d’altres municipis de la comarca que d’altra manera no arribes a conèixer, o trigues molt. I clar que m’hagués agradat poder-me presentar a tots, però va ser impossible per temps i disponibilitat també d’ells.

Sembla que va en un lloc on difícilment serà escollida. Com es porta això?

Doncs la veritat és que no em preocupa. Jo dic que a la política i a ERC hi estic per convicció i per ajudar en tot el que pugui a la gent, a les dones, a Terrassa, a la comarca i al país, i això és el que continuaré fent des d’ERC de Terrassa o la sectorial de Seguretat d’ERC Nacional on també hi formo part.

Com afronta la campanya? Les eleccions havien de ser el 14F?

La campanya és molt diferent de qualsevol altra. Ens hem de reinventar i basar-nos en mitjans telemàtics, en garantir la seguretat, i en complir les mesures i recomanacions sanitàries, com portem fent des de fa mesos gairebé totes les ciutadanes, i comerços i empreses per poder afrontar la situació. I tot això amb la incertesa de si finalment s’ajornen, que és el que s’hauria de fer veient com està la situació assistencial i la pandèmia, però al PSOE-PSC no li interessa gens, i per tant ja es veu que no faran cap gest.

No li fa una mica de respecte la pandèmia?

La COVID em fa el mateix respecte que a la majoria de persones i per això adopto les mesures de seguretat, però la pandèmia és una crisi mundial, i per poder realitzar les eleccions s’han adoptat totes les mesures sanitàries perquè sigui segur anar a votar i això és el que es farà, però la mateixa pandèmia ens porta a necessitar, i ara més que mai, una república catalana, i per això és important que es puguin celebrar les eleccions amb la màxima seguretat i la gent pugui exercir els seus drets.

Quins resultats albira?

Jo crec que aquest cop, l’independentisme superarà el 50% i això és molt bo per a Catalunya.

Hi haurà un president d’ERC?

Crec que ara és el moment, necessitem construir una república del bé comú, com diu en Raül Romeva, i ara és el moment, i només es pot fer amb un president d’ERC que aglutini forces per enfortir-nos i tornar a vèncer. No som en un estat plenament democràtic, per això és imprescindible enfortir-nos i ser més abans de tornar-hi.

I això Pactant amb qui?

Els resultats marcaran les futures aliances polítiques, però no oblidem que ERC és l’únic partit que pot aconseguir representar els grans consensos de país i teixir aliances com la fi de la repressió, l’autodeterminació o la República.

Amb qui no es pactarà? De qui no s’acceptaran els vots? Hi ha línia vermella?

No es pactarà amb el PSC ni governarem amb ells. Ja s’ha vist que no ho hem fet ni a la Diputació ni a l’Ajuntament de Barcelona. Per tant la línia vermella és el PSC ni ambn la resta de partits de dretes, perquè són incompatibles amb la República catalana que volem.

Com va viure el canvi de Miquel Iceta per Salvador illa?

Un canvi de cares a la cerca del vot de dretes, en definitiva, cap diferència, el 155 vestit de xai, però el 155 en definitiva. Ni jo ni molta gent ens podem treure del cap la imatge de l’Iceta i l’Illa amb els d’ultradreta fent passejada per Barcelona, ni tapant les vergonyes reials.

Pere Aragonès és prou conegut o s’ha de jugar a la carta Junqueras?

Pere Aragonès ha estat un bon vicepresident i ho ha demostrat sobradament, traient diners d’on pot per ajudar a la gent davant aquesta pandèmia, cosa que no fa l’estat espanyol. Per tant, estic segura que serà un bon president. En Junqueras i la Marta Rovira són el president i la secretària general d’ERC i el seu rol és imprescindible pel partit sense cap dubte.

La independència arribarà?

Jo n’estic convençuda, vàrem agafar el camí i ja no té marxa enrere, només podem anar endavant per molta repressió que ens vulguin aplicar, i s’anirà més ràpid o més lent, en funció de quan abans siguem més, i per això cal ser molt ràpids en construir majories, per trigar el menor temps possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa