Més de 8.000 persones venen cap a Terrassa per protestar contra la sentència de l’1-O
ss

ss | sss

Més de 8.000 persones, segons la Policia Local de Manresa, han desfilat aquest dijous C-55 avall en direcció Barcelona en la segona jornada de la Marxa de la Llibertat organitzada per l’ANC. Alguns van decidir fer nit al pavelló del Congost, però la majoria han arribat frescos des de casa per enfilar els més de 40 quilòmetres que els esperen fins a Sant Quirze del Vallès, punt final de l’etapa. Enmig d’un ambient festiu i reivindicatiu, l’anècdota del primer tram s’ha produït a Castellgalí, on una bandera espanyola de grans dimensions que prèviament havia penjat un veí donava la benvinguda als caminadors. “Moriréis siendo espanyoles”, resava una altra pancarta situada just al costat. Els participants de la marxa han respost amb crits d'”independència” i no s’ha produït cap incident rellevant.

La segona etapa de la Marxa de la Llibertat que va sortir dimecres des de Berga ha recuperat el pas aquest dijous a dos quarts de nou del matí des del Congost de Manresa. A la capçalera, la presidència de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ajudava a portar una pancarta a un grup de joves en què es podia llegir “Autodeterminació, Llibertat!”.

Sortida de la marxa per la llibertat des de Vacarisses direcció Terrassa

Sortida de la marxa per la llibertat des de Vacarisses direcció Terrassa | Pau Maseras

Alguns participants, com en Bernat i els seus amics, han fet nit al pavelló. Aquest jove ha explicat que vol la independència per Catalunya i ha decidit sortir al carrer perquè tot i que és conscient que és una fita difícil, “almenys cal intentar-ho”.

D’altres, venien frescos de casa, com en Francesc, però equipats amb motxilla per fer nit a Sant Quirze del Vallès i continuar divendres cap a Barcelona, per participar a la manifestació de la tarda. Ell ha lamentat els aldarulls de la passada nit a Barcelona i arreu del país, però en la seva opinió els autors d’aquests incidents no són independentistes. “S’hauria de començar a investigar qui provoca tots aquests aldarulls”, ha destacat.

En l’etapa de dijous, la marxa recorre la C-55 fins al seu enllaç amb la C-16, i després la C-58 fins a Sant Quirze del Vallès. Els caminadors fan el recorregut passant per Castellgalí, Sant Vicenç de Castellet, Olesa de Montserrat, Torroella, Vacarisses i Terrassa. Divendres la sortida des de Sant Quirze és prevista a les 8 del matí amb arribada a Barcelona a la 1.

Nou comentari