MónTerrassa
L’incongruent model de la pista de gel de Terrassa
  • CA

La setmana passada, des de la Candidatura d’Unitat Popular de Terrassa vam iniciar una campanya per dir no a la pista de gel que serà instal·lada aquest Nadal a la plaça Nova.

No és, però, el primer cop que des de la CUP obrim el debat que envolta aquesta atracció nadalenca. Sempre ens hem mostrat contràries a la instal·lació d’una pista de gel de les característiques que contracta l’Ajuntament; i l’any passat vam destacar la gran incongruència que suposava la instal·lació d’una pista que té un cost de 56.000€ en un context de crisi climàtica i social. 

Nosaltres reafirmem que la instal·lació d’una pista de gel de 24.900L d’aigua contaminada amb productes químics congelants, alimentada amb generadors elèctrics de gasolina que emet un total aproximat de 10 tones de CO2, és una irresponsabilitat i una manca de compromís per part de l’ajuntament amb el planeta i amb la nostra ciutat. A més, amb l’actual crisi energètica considerem, que no podem permetre una pista de gel que consumeix com 7 llars durant un any. 

Per si fos poca la incongruència del consistori, el projecte de la pista de gel es fa en nom de la defensa, la promoció i la dinamització del comerç local, al mateix temps que el govern de TxT dona llum verda a un macro Carrefour de 64,000 metres quadrats; una de freda i una de calenta, tal com ja ens té acostumades el govern de la ciutat.

En conseqüència, des de la CUP Terrassa creiem que la pista de gel és un exemple més del model de ciutat que defensa l’actual govern: un model que no respon a les necessitats reals de les terrassenques i els terrassencs. Recordem que l’any passat un 16% de famílies de la ciutat no van poder escalfar la seva llar, i que enguany es preveu que augmentin les xifres a causa d’una pujada del preu de l’energia. Un model de ciutat ancorat en el passat, que no mira cap al futur; un model que no dona solucions a la crisi climàtica i energètica. 

Un model que, més enllà de la pobresa ecològica, no respon a les característiques d’una ciutat mediterrània, sinó a una idealització de pel·lícula americana de Nadal que transcorre a Nova York, Quebec o Oslo. També posem en dubte el model d’oci, proposem que el lleure estigui participat per entitats de la ciutat que ofereixin activitats per la canalla. Aprofitem les activitats que poden oferir caus, associacions i entitats locals coneixedores de l’educació en el lleure i que estan força allunyades de provincianismes grandiloqüents. Des de la CUP podríem apostar per una pista de gel amb sol lliscant que no té cap consum d’aigua, ni d’electricitat, exemple de què amb una mica d’imaginació i convicció, trobem alternatives viables d’oci nadalenc.

La Candidatura d’Unitat Popular de Terrassa posem per davant les persones i les seves necessitats presents i futures, com les necessitats del nostre planeta. I es que sabem que cal actuar ara en la protecció del planeta terra, des de tots els nivells de govern, també a l’ajuntament. 

Per això, La campanya realitzada ha constatat el que fa temps que estem veient a l’ajuntament d’una ciutat on no passa res, on la coalició d’en Ballart amb ERC i la inexistència d’una oposició activa, ha provocat un ensopiment de la vida política local. La CUP, des del carrer, és l’oposició real d’esquerres a l’actual govern. Una oposició que ara més que mai és necessària per portar el canvi real a la institució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa