MónTerrassa
Junts vol saber l’impacte de la nova tarifa de la llum en la vida dels egarencs
  • CA

L’1 de juny va entrar en vigor un canvi de tarifa estatal en la factura de l’electricitat. Des d’aleshores, l’energia consumida es calcula d’acord amb tres períodes horaris. N’hi ha un de més car, un amb preu mitjà i un de tarifa més econòmica. La potència contractada, associada al terme fix de la factura, també podrà variar. En comptes d’una sola potència se’n podran tenir dues per a dos períodes diferents.

Des de Junts per Terrassa s’ha presentat una proposta de resolució de cara al pròxim ple municipal de juny en què es demana que l’Ajuntament rebutgi la nova tarificació, ja que consideren que no va acompanyada de mesures per lluitar contra la pobresa energètica. La moció té els següents acords:

PRIMER.- Mostrar el rebuig a la nova tarifació si no va acompanyat d’un pla real i efectiu per lluitar contra la pobresa energètica, per acabar amb els privilegis de les grans elèctriques i per fomentar l’autoconsum i les comunitats energètiques.

SEGON.- Reforçar la feina de formació i d’assessorament que duu a terme l’Oficina municipal d’atenció a la pobresa energètica i promoció de l’eficiència energètica (OFIMAPE).

TERCER.- Elaborar un pla per conèixer l’impacte de la nova tarificació en la vida de la ciutadania.

QUART.- Campanya informativa per recordar l’existència de l’Oficina municipal d’atenció a la pobresa energètica i promoció de l’eficiència energètica (OFIMAPE).

CINQUÈ.- Traslladar aquests acords al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Govern de l’Estat Espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa