MónTerrassa
Junts vol potenciar i visualitzar la plaça dels Drets Humans de Terrassa
  • CA
La plaça dels Drets Humans a Terrassa
La plaça dels Drets Humans a Terrassa | Bernat Borràs

!--akiadsense-->

Enguany farà 20 anys que Terrassa va signar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, que proclama les llibertats públiques i els drets fonamentals reconeguts als habitants dels pobles i ciutats. També recull els compromisos dels ajuntaments per aconseguir que a les ciutats es respectin aquests drets, i s’estableixen diversos mecanismes per garantir els Drets Humans de proximitat, com per exemple la creació d’una comissió ciutadana que pugui vetllar per avaluar l’aplicació de la Carta.

Amb motiu d’aquesta efemèride, Junts per Terrassa presentarà en el pròxim ple municipal de febrer, que tindrà lloc aquest divendres al matí, una proposta de resolució que té per objectiu promoure la difusió d’aquesta carta. La moció presenta tres punts d’acord que són:

1.- Commemorar el 20è aniversari de la signatura de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat mitjançant la programació de diversos actes al voltant del Dia Internacional dels Drets Humans, el 10 de desembre de 2020.

2.- Elaborar conjuntament amb l’Espai per la Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa aquesta programació d’actes i activitats per tal de difondre la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.

3.- Potenciar i visualitzar la Plaça dels Drets Humans per mitjà de la convocatòria d’un concurs per l’elaboració d’un treball artístic relacionat amb la promoció dels drets humans destinat a tots els centres d’ensenyament de la ciutat en dues modalitats: primària i secundària. Els treballs guanyadors de cada modalitat s’instal·laran en aquesta plaça. Les bases del concurs seran elaborades amb l’assessorament de l’Escola Municipal d’Art i disseny de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa