MónTerrassa
Junts sí que vol que el IV Cinturó uneixi Terrassa amb Sabadell

Junts per Catalunya ha manifestat el seu ple suport al Quart Cinturó, en el seu tram de Terrassa-Sabadell, i s’ha mostrat “sorpresa” per la posició contrària d’ERC. Així ho ha manifestat el diputat Joan Canadell, en unes declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies, on ha subratllat que la ronda del Vallès necessita “dos carrils per banda”, i no entén perquè els republicans “no ho volen acceptar o no hi volen donar suport”.

El diputat ha deixat clar que Junts considera necessària aquesta infraestructura per “descongestionar” la Gran Via de Sabadell. I ha recordat que el departament de Territori és actualment gestionat pel seu partit, així que ERC s’hauria d’avenir a parlar-ne. Recordem que els republicans han presentat aquesta setmana una moció per aturar “definitivament” el projecte de la B-40 per apostar per “un tren orbital que connecti el Vallès amb Penedès i Maresme”, a més d’apostar per connectar Rodalies i FGC.

Descartat el Quart Cinturó fins a Granollers

Canadell assegura a l’ACN que Junts està d’acord amb ERC que no s’ha de desenvolupar el tram del Quart Cinturó fins a Granollers “en dos carrils perquè això afecta una zona d’interès ecològic”. “En això estem en el mateix punt, on hi ha la diferència és en el tram Sabadell i Terrassa”, afirma l’expresident de la Cambra.

La discrepància es troba en la connexió entre Sabadell i Terrassa. Tot i no fer referència explícita al tram, si que demanen estudiar “un nou tren tramvia” entre les dues ciutats, i implantar una xarxa d’autobusos ràpids, amb els quals consideren que la demanda quedaria coberta fins que la línia ferroviària pogués absorbir-la.

Per la seva banda Junts recorda que el Quart Cinturó fins a Sabadell és una proposta que compta amb el suport del teixit empresarial. Cal dir però que l’ampliació de la B-40 encara no té definit traçat, ni calendari ni pressupost.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 18, 2022 | 18:24
    Ricard juny 18, 2022 | 18:24
    La B-40 fins a Granollers! Per què només d'Abrera a Sabadell? Per qüestions ecològiques? L''AP-7 està a rebentar! Una via d'alta capacitat pot ser respectuosa amb l'entorn. Una altra cosa és que es faci més sòl urbà, però això no seria culpa d'una carretera. Som conscients que parlem d'una carretera a 30 km de Barcelona? L'àrea metropolitana no pot estar cenyida d'aquesta manera. No hi ha cap ciutat important com Barcelona a que se li imposin tantes limitacions: mar, muntanya, topografia, "ecologia"... És insostenible.
  2. Icona del comentari de: JordiP a juny 18, 2022 | 19:48
    JordiP juny 18, 2022 | 19:48
    Dissortadament, Ricard, en aquest país el que ens sobra són urbanistes i paisatgistes. A més, el núm. de matrícula ideològica de cadascun fa que un projecte qualsevol sigui odiós i inasumible per a tots els altres genis del país. Així, tot projecte té més enemics que valedors. Per aixó no hi manera d'acabar res: l'oposició és ferotge i fa fracassar o arruinar-se tot projecte, per bó i interessant que sigui pel país. Som així d'intel·ligents. Banderies i partidismes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa